Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Avrupa Kuraş Şampiyonası Sona Erdi

Edirne’de gerçekleştirilen 2024 Avrupa Kuraş Şampiyonası sona erdi. Türkiye Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Kuraş Asbaşkanı Muammer Maden, Kuraş’ın Olimpiyatlar’a girmesi için başvuru yaptıklarını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2024 18:04
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2024 18:06
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Avrupa Kuraş Şampiyonası Sona Erdi

Edirne’de gerçekleştirilen 2024 Avrupa Kuraş Şampiyonası sona erdi. Toplamda 19 ülkeden 221 sporcunun katıldığı ve Edirne Spor Salonu’nda düzenlenen şampiyonada kıran kırana mücadeleler gerçekleştirildi.

Kuraş’ın olimpiyatlarda yer alabileceğine değinen Türkiye Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Kuraş Asbaşkanı Muammer Maden; “Olimpiyat komitesi maçı izledi ve olimpiyatlara girmek için başvurumuzu da yaptık” dedi.

“AVRUPA ŞAMPİYONASINI İLK DEFA DÜZENLİYORUZ”

Avrupa şampiyonasının ilk defa düzenlendiğini belirten Türkiye Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Kuraş Asbaşkanı Muammer Maden; “Kuraş’ın bu zamana kadar en fazla katılım bu şampiyonada oldu. Toplamda 19 ülkeden 221 sporcu katıldı. Bizim açımızdan karşılaşmalar çok güzel geçti, bayağı madalya aldık. Önümüzde Gençler Dünya Şampiyonası var. Bizim için hazırlık aşaması oldu. 2024 Avrupa Kuraş Şampiyonası’nı ilk defa düzenliyoruz. Bu da bizim için güzel oldu. Katılımcılar güzel dileklerini bizlere ilettiler. Edirne’yi tanıtmış olduk” şeklinde konuştu.

“OLİMPİYAT BAŞVURUMUZU YAPTIK”

Maden, “Kuraş, olimpiyatlarda yerini alacak. Olimpiyat komitesi burada yapılan maçları izledi. Bizler olimpiyata girmek için başvurumuzu yaptık. Bizim de dileğimiz olimpiyatlara en yakın zamanda girmesi” ifadelerine yer verdi. Şampiyona, final maçının oynanmasının ardından dereceye giren sporculara ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.