Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Avrasya Wushu Şampiyonası Başlangıç Seremonisi Yapıldı

Edirne’de 7’nci Balkan Wushu Şampiyonası ve Avrasya kupası açılışı yapıldı. Şampiyonada 23 ülkeden bin 100 sporcu yarışacak.

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2024 17:32
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2024 17:35
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Avrasya Wushu Şampiyonası Başlangıç Seremonisi Yapıldı

15 Temmuz Şehitlerini Anma, 7’nci Balkan Wushu Kung Fu Şampiyonası ve Balkan Kupası Edirne’de başladı. 17-23 Temmuz tarihleri arasında Edirne’de gerçekleştirilecek şampiyonada toplam 23 ülkeden bin 100 sporcu yarışacak.

Şampiyonanın takımların seremoni geçişinde sonra yerlerini alması ve İstiklal marşının okunmasıyla başlayan şampiyonada konuşan Edirne Valisi Yunus Sezer, “Bu sene yedincisi düzenlenen bu etkinlik hem 15 Temmuz şehitlerimize hem de Gazze'deki şu anda büyük bir zorluk içerisinde bulunan zulüm altında bulunan Gazze’li kardeşlerimizi atfedilmiş durumda. Bu manada da gerçekten çok önemli. Ben emeği geçen federasyon ekiplerimize, başkanıma teşekkür ediyorum. Gençlik Spor Bakanlığımıza teşekkür ediyorum. Aynı zamanda bugün bizim komşu illerimiz, komşu ilçelerimizden de misafirlerimiz var. Bunlar da Balkan Şehirleri Edirne Platformu ile beraber federasyonumuzun işbirliğiyle burada bulunuyorlar. Bu manada da bizim açımızdan çok önemli. Burada hangi ülkeden, hangi dilden, hangi dinden olursa olsun sporun ortak dilinde buluşan tüm sporcularımızı kutluyoruz. Hepsine başarılar diliyorum. Tekrar Edirne’mize, güzel ilimize hoş geldiniz. Umarım bu müsabakalar, bu etkinlikler artarak devam eder. Bu etkinlik kapsamında Edirne'de bin 100 sporcuyu misafir ediyoruz. Bu da bugüne kadar herhalde bu alanda yapılmış en büyük etkinliklerden bir tanesi. Umarım bundan sonra da bu etkinliklere devam edelim. Tekrar hoş geldiniz, sefalar getirdiniz, başarılar diliyorum” dedi.

“BU YILKİ WUSHU ŞAMPİYONALARININ EN BÜYÜĞÜ”

Edirne’de düzenlenen şampiyonanın, bu yılki Wushu Şampiyonaları arasındaki en prestijli, en büyük şampiyona olduğunu belirten Wushu Kung Fu Federasyonu Başkan Vekili Akyüz, “7’nci Açık Wushu Balkan Şampiyonası 15 Temmuz Şehitleri Anısına, aynı zamanda bütün Gazze'deki şehitlerimize, bütün şehitlerimiz anısına yapılan bir şampiyona ve Avrasya Kupası. Bir tarafı da açık şampiyonalarda sadece Balkan ülkeleri ve o ülkeler değil, diğer ülkeler de katılabiliyor. Bu yaz sıcaklarında bizim beklediğimizin üzerinde bir katılım var. Şampiyonayı 15 Temmuz tarihinde koyduk. Çünkü 15 Temmuz denilen bir olay var. Bunu hiçbir zaman unutmamız lazım. Unutturmamamız lazım. Bundan dolayı biz bu tarihte koyduk. Yoksa bizim için bu Ağustos’un sonunda veya Eylül’ün başında olması lazım. Edirne’yi seçmemizin sebebi ise Balkan ülkeleri burayı yakın olması açısından tercih ediyorlar. Onlar ısrar ediyorlar. Ama bir taraftan da bizim Balkan ülkelerinde Balkan Platformu çalışmaları var. Bizim de Wushu olarak bu konuda çok önemli bir yürüttüğümüz faaliyetler var. Yaklaşık 10 Balkan Federasyonu çok aktif bir şekilde çalışıyor. Wushu alanında çok güçlüyüz. Balkan ülkelerinde Türkiye'nin öncülüğünde yapıyor. Bu şampiyona da gerek çoğunluk bakımından gerekse buradaki mükemmellik açısından bu yılki Wushu şampiyonalarının en büyüğü ve en prestijlidir. Türkiye dahil 23 ülke var ve bin 100 sporcu var” diye konuştu.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.