Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Atmaca’dan hükümete İsrail eleştirisi

Saadet Partisi Bursa Milletvekili Mehmet Atmaca Edirne’de. Atmaca, 2023 genel seçimlerinden, önümüzdeki yerel seçim çalışmalarına ve hükümetin İsrail politikasına kadar birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2023 14:39
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2023 14:39
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Atmaca’dan hükümete İsrail eleştirisi

Saadet Partisi Bursa Milletvekili Mehmet Atmaca, partisinin “Milletin Vekilleri, Milletle Birlikte” buluşmaları kapsamında Edirne’ye geldi. Atmaca, partisinin İl Başkanlığı’nda yaptığı açıklamada, genel seçimlerdeki ittifak sürecinden önümüzdeki yerel seçimlere kadar birçok konuya değindi.

AK Parti hükümetinin İsrail politikasını da eleştiren Atmaca, bu konuda hükümeti yıllarca uyardıklarını, AK Parti’nin söylemleriyle eylemlerinin tamamen birbirine zıt olduğunu söyledi. Gazze’de vahşet başladığından bu güne İsrail’e 400’e yakın gemi gittiğini, bu gemilerde giden ürünlerin birçoğunun savaşta kullanılacak ürünler olduğunu belirten Atmaca; “Biz hükümeti Gazze konusunda sürekli uyardık. Olayı bu sürece getirecek bütün yanlışları konusunda uyardık. Hiç dikkate alınmadı. AK Parti’nin uygulamaları bizi gerçekten üzüyor. Söylemde bizimle aynı ama eylem gücü bir tek onda olmasına rağmen hiçbir şey yok. Bu vahşet başladığı günden bu güne kadar 400 e yakın gemi İsrail’e gitti. Bu gemilerle giden ürünlerden birçoğu savaşta kullanılacak malzemeler. Her tür ürün ülkemizden oraya gidiyor. Hiçbir yaptırım olmadı, ne elçimizi çektik, ne elçilerini gönderdik. Bu yaklaşım maalesef AK Parti’nin bu güne kadar uygulamış olduğu politikalara paralel bir uygulama. Sözde karşı durduğu bir kısım uygulamalara eylemle karşı durmadığını görüyoruz. Biz mücadele edeceğiz. Elimizden geldiğince bu milletin sesi olmaya devam edeceğiz” dedi.

“HÜKÜMET TARAFINI EN ÇOK RAHATSIZ EDEN GRUBUZ”

2023 genel seçimleri sürecinde Türkiye Cumhuriyet tarihinde belki en önemli siyasi olaylarından birisi yaşandığını ve ilk defa 6 siyasi parti ilk defa bir masa etrafında toplanıp tolumun bütün sorunlarını tartışabildi ve fikir birliğiyle bir sonuca varabildiğini söyleyen Atmaca; “Bu çok kıymetli bir çalışmaydı. Burada bir siyasi parti, başka bir siyasi partinin destekçisi değildi. 6 siyasi parti her konuda kendi fikrini ortaya koymuş ve oy birliğiyle alınan kararlar neticesinde bir mutabakat metni oluşturdu. O mutabakat metninin esas adı hükümet programıydı. Şimdiki süreçte de mecliste komisyonlarda ve mecliste grubumuza verilen yer konusunda sıkıntılar var. Mecliste her gruba önden başlayarak arkaya devam eden bir yer verilmek zorunda ama bize bu yer verilmedi ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin kendi yerinden bize verdiği bir yerde oturuyoruz. Kabullenilemeyen bir grubuz çünkü sayımız az olmasına rağmen mecliste en etkin ve hükümet tarafını en çok rahatsız eden grubuz” ifadelerini kullandı.

ATMACA; “BU TÜR OLUŞUMLARA KAPALI DEĞİLİZ”

Yerel seçim çalışmaları hakkında da bilgiler veren atmaca; “Yerel seçim farklı bir uygulama, genel seçim gibi değil.  Biz Türkiye’de tüm il ve ilçelerde tek başımıza girme hazırlığındayız. Hedef sonuç almaksa, bir kısım yerlerde bir takım dirsek temasları olabilir. Bu tür oluşumlara kapalı değiliz. Bu millete faydamız olacaksa eğer biz herkesle birlikte oluruz. Tarihimiz bunun örnekleriyle dolu. Siyasi partiler seçim için vardır, seçimde sonuç almak için vardır. Bir takim fikir kulüpleri değildir” şeklinde konuştu.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.