Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Atkoşan, Bulgar Plakalı Araçlara Ayrı Peron İstedi

UPEK Başkanı Barış Atkoşan, Ulus Pazarı’nda Bulgar müşteri sayısının düştüğüne dikkat çekerek, Edirne Valisi Yunus Sezer’den konuyla ilgili talebi olacağını açıkladı. Atkoşan, Kapıkule Sınır Kapısı’nda Bulgar plakalı araçların geçişi için 2 peronun ayrılmasını talep etti.

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2024 15:29
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2024 15:32
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Atkoşan, Bulgar Plakalı Araçlara Ayrı Peron İstedi

Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi (UPEK) Başkanı Barış Atkoşan, Bulgaristan’dan Edirne’ye gelen turistlerin alışveriş için en çok tercih ettikleri yerlerden biri olan Ulus Pazarı’nda Bulgar müşteri sayısının azaldığını açıkladı.

Atkoşan, Kapıkule Sınır Kapısı’na giden yol üzerinde gerçekleştirilen çalışma nedeniyle yol güzergâhının süreli olarak değiştirilmesinin yanı sıra hava sıcaklıklarında yaşanan artış ve Avrupa’da yaşayan Türklerin sınırdan girişlerinin başlamasıyla kentte Bulgar turist sayısının azaldığını söyledi. Atkoşan, Bulgar turistlerin Kapıkule Sınır Kapısı’ndan geçişlerinin kolaylaştırılması için öneride bulundu.

“BULGAR MÜŞTERİ KONUSUNDA SIKINTI YAŞIYORUZ”

Atkoşan, Ulus Pazarı’nda Bulgar müşteri konusunda esnafın sıkıntı yaşadığını belirterek; “Daha önce aldığımız bir habere göre sınır kapısının bulunduğu noktada bir yol çalışmasının olduğu, yol güzergâhının farklı bir noktaya verildiği, bunun da geçtiğimiz Salı itibariyle sonlandırılacağı hakkında bilgi aldık. Ama bu hafta yine aynı şekilde Bulgar müşterilerimizin sayısında ciddi bir düşüş var. Nedenini tam bilemiyoruz. Avrupa'da çalışan vatandaşlarımızın tatillerini geçirmek üzere Türkiye'ye gelme noktasında kara yollarını seçmelerinden kaynaklı da olabilir. O noktada yoğunluk ne derecededir bilmiyoruz ama Bulgar müşterilerin sayısında ciddi bir azalma var. Bunu hissediyoruz” ifadelerini kullandı.

Ulus Pazarı’nda satılan ürünlerin fiyatlarının 2023 yılındaki fiyatların altında olduğunu söyleyen Atkoşan; “Bu sene fiyatlar, geçen seneki rakamların bile altında. Bunun da arz ve taleple alakalı olduğunu sanıyorum. Fiyatlar son derece uygun. Pazarımız bugün 100 TL'ye ciddi anlamda tişört ve elbise bulunabilecek kapasiteli. Kadınların da, erkeklerin de rahatlıkla 100 TL'ye tişört veya elbise alabileceği bir noktadayız. Fiyatlarımız oldukça uygun. Bu durgunluğun sebebini anlayamıyoruz. Pazar şu an çok kötü bir noktada değil ama normal seyrinde ilerliyor. Aşırı sıcakların belki bunda etkili olabileceğini düşünüyorum. Şu an itibariyle çok sıkıntılı olmamak kaydıyla Bulgar müşterilerinin sayısında düşüş var. Mevsimsel etki de olabilir. Bu havaların çok sıcak seyretmesinden de kaynaklanabilir. Çünkü havalar birden bire ısındı. Bu noktada tabii ki bizim şu andaki Avrupa'da çalışan vatandaşlarımızın tatillerini geçirmek üzere Türkiye'ye gelirken sınır kapısında ciddi bir yoğunluk oluşturmalarını öngörüyoruz” dedi.

“SAYIN VALİMİZDEN TALEBİMİZ OLACAK”

Atkoşan, Edirne Valisi Yunus Sezer’den konuyla ilgili talepleri olacağını belirterek; “Bu noktada Sayın Valimizden, Bulgar plakalı araçlara en azından 2 tane peronun ayrılması konusunda bir talebimiz olacak. Bununla ilgili çalışmalarımızı da sürdürüyoruz. Kamuoyu oluşturmaya çalışıyoruz. Hem bize, hem Edirneli esnafa Bulgar müşterilerin katkısı çok büyük. Bulgar müşterilerin Edirne'ye gelip alışverişlerini rahatlıkla yapmaları noktasında bizim de bu konuda onlara biraz yardımcı olmamız gerektiğini düşünüyorum. İşlerini kolaylaştırmamız gerektiğini düşünüyorum. Bu noktadaki çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam edecek. Bütün esnaf için, bütün Edirne için olması gereken budur. Bu zamana kadar bu sağlanamadı ama sağlanmayacak bir şey kesinlikle değil. Sanıyorum konunun üzerinde hassasiyetle durulursa bu noktada Bulgar müşterinin ayağını Edirne'den kesmeme adına Bulgar plakalı araçlara açılacak olan 2 tane peronun kent ekonomisine ciddi anlamda faydası olacağını düşünüyoruz” sözlerine yer verdi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.