Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“ATATÜRK’ÜN IŞIĞINI TAKİP EDECEĞİZ”

19 Mayıs Atatürk’ü Anma,Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla CHP, Atatürkçü Düşünce Derneği, ÇYDD, Edirne’deki Atatürk anıtına çelenk bıraktı.

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2023 15:58
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2023 15:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
“ATATÜRK’ÜN IŞIĞINI TAKİP EDECEĞİZ”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Atatürkçü Düşünce Derneği Edirne Şubesi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramında Atatürk anıtına çelenk koydu.

Program Atatürk anıtına çelenk koyma töreni ile başlayarak, Belediye Bandosu eşliğinde, saygı duruşu ve İstiklal marşının ardından, Atatürkçü Düşünce Derneği temsilcisi Gökay Bilgin’in konuşmaları ile devam etti. Daha sonra Cumhuriyet Halk Partisi Edirne İl Başkanı Samet Kahraman’ın konuşmasıyla sona erdi.

Çelenk koyma töreninde konuşan Atatürk Düşünce Derneği temsilcisi Gökay Bilgin Türk Milleti’nin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde aydınlık günlere doğru yürüyüşünün başladığı gün olduğunu beliten Bilgin “Atatürkçü Düşünce Derneği olarak diyoruz ki; biz gücümüzü mücadele kararlığımızı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten, Atatürk düşünce sistemine olan inancımızdan almaktayız. Bu düşünceyi her daim paylaştığımız genç nüfüsumuzla, dünden daha güçlüyüz. Atatürk’ün gençliğe sesleniş ile Cumhuriyetin sahibi kıldığı gençlerimiz, geleceklerini  karartan umutlarına darbe vuranlara karşı demokratik ve yasal şekilde cevap vereceklerdir. Büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda gösterdiği hedefe yürümekten biran bire geri durmayacağız. Ulusal bayramlarımızı yeniden coşku ile kutlayacağımız günleri hep birlikte yaratacağız. Tüm kadrolarımızla and içeriz. Ne mutlu Türküm diyene” ifadelerine yer verdi.

“GENÇLİĞİN ÖNEMİNİ KAVRAYAN İLK LİDER”

Edirne CHP İl Başkanı Samet Kahraman, Mustafa Kemal Atatürk’ün gençliğin önemini kavrayan ilk lider olduğunu belirterek şöyle konuştu:

“Atatürk gençliğin önemini ilk kavrayan lider olarak ‘Milletin bağrından temiz bir nesil yetişiyor. Bu eseri ona bırakacağım ve gözüm arkada kalmayacak’ diyerek Kurtuluş Savaşı’nın başlangıç tarihi olan 19 Mayıs’ı gençlere armağan etmiştir. Sevgili gençler, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Spor Bayramı’nın 104. Yıl dönümünde daha aydınlık, dah adil, daha demokrat ve özgür bir Türkiye için, her zaman sizinle sonuna kadar birlikte olduğumuzu asla unutmayın. Geleceğimizin Ülkemizin içinden geçtiği karanlık süreçten, MustafaKemal Atatürk’ün ışığını takip ederek ve 19 Mayıs ruhu ile hareket edeceğiz. Bu karanlık süreçten çıkacağımıza eminiz. Bu önemli günde başta Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere tüm Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, aziz ruhları önünde eğiliyorum 19 Mayıs Gençlik ve Spor bayramımız kutlu olsun.”

MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.