Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ata Tohumundan Üretilen Fıstığın Ezmesini Yaptılar

Edirne Şehir Gönüllüleri Vakfı, Türk Mutfağı Haftası kapsamında bir AVM’de coğrafi işaretli Meriç yer fıstığından fıstık ezmesi yapımı ve tadımı etkinliği gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2024 17:09
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2024 17:20
Kaynak: HİLAL PEKER
Ata Tohumundan Üretilen Fıstığın Ezmesini Yaptılar

Edirne Şehir Gönüllüleri Vakfı, Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri çerçevesinde özel bir etkinlik düzenledi. Alışveriş merkezinde gerçekleştirilen bu etkinlikte, Coğrafi İşaretli Meriç yer fıstığı kullanılarak fıstık ezmesi yapımı ve tadımı yapıldı. Edirne Şehir Gönüllüleri Vakfı Müdürü Hicran Bali, etkinliğe katılan vatandaşlara Meriç yer fıstığı hakkında bilgi verdi.

Bali, etkinliğin amacının hem Edirne’nin yerel ürünlerini tanıtmak hem de Türk Mutfağının zenginliğini vurgulamak olduğunu belirterek coğrafi işaretli ürünleri tanıtmaya yönelik çalışmaların süreceğini belirtti.

Vatandaşlar doğal ve katkısız Meriç yer fıstığı ezmesini tatma fırsatı buldu.

“ATA TOHUMUNDAN ÜRETİLEN YER FISTIĞINDAN YAPILIYOR”

Yer fıstığının ata tohumundan üretildiğini söyleyen Bali; “Edirne Yöresel markası adı altında 60 ürünümüz var. Her geçen yıl bu ürünlerimizi geliştirip, arttırıyoruz. Sunumunu yeni çalışmalarla değiştiriyoruz. Yer fıstığı ezmesi de Meriç Alibeyköy’ün ata tohumundan üretildiği yer fıstığından yapılıyor. Bugün Türk Mutfağı Haftasına özel Meriç yer fıstığından fıstık ezmesi ve tadımı etkinliğini gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

Etkinliğe Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, Edirne Şehir Gönüllüleri Vakfı Başkanı Hicran Bali, Edirne Şehir Gönüllüleri Vakfı üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

HİLAL PEKER

Kaynak: HİLAL PEKER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.