Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aslan “Tüm Köylere Suni Meralar Yapılmalı”

Havsa’nın Arpaç köyünde geçtiğimiz yıl oluşturulan suni meranın biçilmesi işlemleri tamamlandı.

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2024 12:20
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2024 12:21
Kaynak: ERGİN SÖZER
Aslan “Tüm Köylere Suni Meralar Yapılmalı”

CHP Havsa İl Genel Meclisi Üyesi Tunay Aslan Edirne’nin Havsa ilçesine bağlı Arpaç köyündeki suni meranın biçilmesi işlemlerinin tamamlandığını belirterek tüm köylere suni meralar oluşturulması gerektiğini söyledi.

www.batiekspres.com haber sitesine konuşan Aslan açıklamasında şunlara yer verdi:

“Arpaç köyümüzde 20 Ekim 2023 tarihinde suni mera oluşturmak üzere köyümüz meralarının en bozuk ve otun olmadığı alanına Edirne İl Tarım Müdürü Atilla Beyazıt, önceki dönem Arpaç köyü Muhtarı Hasan Vardar ile azaları ve Mera Komisyon Başkanı Ferruh Akbaş eşliğinde 5 çeşit ot tohumu ekimi gerçekleştirilmişti. Geçen yıl ekilen İngiliz çimi, korunga, kamışsı, yumak ve yoncaların biçimini 28 Mayıs 2024 Salı günü gerçekleştirdik.

Biz tüm köylerimizde suni mera yapılmasının hayvancılık sektöründe faydalı olacağına inanıyoruz. Otlak alanlarımızın daha da genişlemesi adına Arpaç Köyü Mera Komisyonu Başkanı Ferruh Akbaş ve Muhtar Hayati Çavaş’a başarılar dilerim. Bu yıl ve daha sonraki yıllarda da otlak alanların arttırılması konusunda çalışmalarının devamını getirmelerini diliyorum.

Suni meraların hayvancılık sektörü için önemli bir katkı sağladığına inanıyoruz. Arpaç köyünde yapılan bu çalışmanın, diğer köylerimizde de yapılması gerektiğine inanıyorum. Daha verimli otlak alanlar ile hayvanların beslenme kalitesi yükselecek ve bu da doğrudan hayvansal ürünlerin kalitesine yansıyacaktır. Bu tür projelerin yaygınlaşmasını ve desteklenmesini temenni ediyoruz. Bu vesile ile tüm çiftçilerimize bereketli bir hasat sezonu diliyorum.”

ERGİN SÖZER

Kaynak: ERGİN SÖZER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.