Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aslan: “Kuraklık Çiftçileri Zorluyor”

CHP Havsa İl Genel Meclisi Üyesi Tunay Aslan, kuraklığın çiftçileri olumsuz yönde etkilediğini vurgulayarak, açıklanan ürün fiyatlarının çiftçilerin maliyetlerini bile karşılayamayacak seviyelere gerilediğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2024 14:17
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2024 14:19
Kaynak: ERGİN SÖZER
Aslan: “Kuraklık Çiftçileri Zorluyor”

Aslan, www.batiekspres.com haber sitesine yaptığı açıklamada, “Bölgemizde yaşanan kuraklık, tarımsal üretimde ciddi sorunlara yol açmaktadır. Ekilen ürünlerde verim düşüşleri gözlemlenecektir. Sulama maliyetlerinin de artmasıyla birlikte çiftçilerimiz zor günler geçirmektedir. Ayrıca, devlet tarafından açıklanan ürün fiyatları, çiftçilerimizin üretim maliyetlerini bile karşılayamayacak düşüşler yaşanmasına neden olmaktadır” şeklinde konuştu.

Aslan, “Her yıl olduğu gibi bu yılda yine ve yine diyerek 42’nci senesi olan Arpaç fasulyemizi Arpaç köylü çiftçiler olarak değerli tüketicilerimiz için tüm zorluklara rağmen ekimini tamamladık. Tüm çiftçi arkadaşlarımı vermiş oldukları mücadeleler için bir kez daha tebrik ediyorum. Önümüz kış, hem de uzun bir kış olacak. Doğalgaz, elektrik, su, kömür ve odunun en pahalı olduğu bir kış yaşayacağız” dedi.

Aslan, tarım sektörünün önemine vurgu yaparak, çiftçilerin ekonomik olarak desteklenmesi gerektiğini ifade etti. “Çiftçilerimizin emeğinin karşılığını alabilmeleri için tarım politikalarının gözden geçirilmesi ve ürün fiyatlarının adil bir şekilde belirlenmesi gerekmektedir. Aksi takdirde, tarımsal üretimde sürekliliğin sağlanması mümkün olmayacaktır" diyen Aslan, devletin çiftçilere yönelik desteklerinin artırılması gerektiğini vurguladı.

ERGİN SÖZER

Kaynak: ERGİN SÖZER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.