Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aslan: “Genç Mezunlar İş Bulamıyor”

Edirne İl Genel Meclis Üyesi Tunay Aslan, gençlerin işsizlik sorununa dikkat çekerek önemli açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2024 12:13
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2024 12:15
Kaynak: ERGİN SÖZER
Aslan: “Genç Mezunlar İş Bulamıyor”

Edirne İl Genel Meclisi’nin Havsa Üyesi Tunay Aslan, www.batiekspres.com haber sitesine yaptığı açıklamada, “Üniversite bitirmiş gençlerimiz iş bulamamaktan yakınıyorlar. Önemli olan iş, iş yoksa baba toprağına döneceğiz diyorlar" şeklinde konuşarak gençlerin çaresizliğini dile getirdi.

Akif Gün ve Berke Toptanış adlı gençlerin durumunu örnek gösteren Aslan “Gençler yarınlarımız, geleceğimiz. Okutuyor, mezun olduklarını görüyoruz ama sonrası hüsran. Yarın bu genç kardeşlerimiz ile ilgili ne olacak? Onlar da benimle beraber ailelerine katkı ve geçim sağlayabilmek adına fasulye ektiler. Ne yapacak bu gençlerimiz, buna kim çözüm olacak? Sat sat, nereye kadar?" dedi.

Aslan, gençlerin mezun olduktan sonra iş bulamama sorununa dikkat çekerek, bu durumun acilen çözülmesi gerektiğini vurguladı. Aslan açıklamalarına şu sözlerle devam etti:

“Her yıl binlerce gencimiz üniversitelerden mezun oluyor ancak iş piyasasında yer bulamıyorlar. Bu durum, hem gençlerimizi hem de ailelerini derinden etkiliyor. Gençlerimiz eğitim hayatları boyunca büyük emekler sarf ediyor, aileleri de büyük fedakarlıklar yapıyor. Ancak mezuniyet sonrasında karşılaştıkları işsizlik sorunu, tüm bu çabaları boşa çıkarıyor. Gençlerimiz, umutla başladıkları bu yolda hayal kırıklığına uğruyorlar. İşsizlik, sadece ekonomik bir sorun değil, aynı zamanda sosyal ve psikolojik bir sorun. Gençlerimizin geleceklerine dair umutlarını yitirmemeleri için acilen kalıcı ve sürdürülebilir çözümler bulunması gerekiyor.

Gençlerimiz, ülkemizin geleceği için büyük bir potansiyele sahip. Onların bu potansiyelini değerlendirebilmek için devlet ve özel sektör iş birliğiyle yeni istihdam olanakları yaratmalıyız.”

ERGİN SÖZER

Kaynak: ERGİN SÖZER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.