Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aslan'dan 'Milli Ağaç Bayramı' Teklifi

CHP Havsa İl Genel Meclisi Üyesi Tunay Aslan, Türkiye’de 1 günün “Milli Ağaç Bayramı” ilan edilmesini önerdi. Aslan, bayramda yalnızca çam değil; meşe, akasya, çınar, ıhlamur ve erguvan fidanlarının da ekilmesi gerektiğini söylerken; çevre farkındalığı oluşturacak etkinliklerin de düzenlenmesi gerektiğini vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2024 15:51
Haber Güncellenme Tarihi: 26.08.2024 15:53
Kaynak: ERGİN SÖZER
Aslan'dan 'Milli Ağaç Bayramı' Teklifi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Havsa İl Genel Meclis Üyesi Tunay Aslan, ülke genelinde çevre bilincini artırmak ve gelecek nesillere yeşil bir miras bırakmak amacıyla, yılda bir gün "Milli Ağaç Bayramı" ilan edilmesi gerektiğini söyledi.

Aslan, ‘www.batiekspres.com’ haber sitesine yaptığı açıklamada, bu özel günün tüm Türkiye'de ağaç dikimiyle kutlanmasını önerdi. Aslan; “Doğaya ve çevreye olan borcumuzu ödemek için her yıl belirli bir günün 'Milli Ağaç Bayramı' olarak ilan edilmesi büyük önem taşıyor. Bu bayram, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza doğa sevgisini aşılamak ve ülkemizi daha yeşil hale getirmek için bir fırsat olacaktır. Çam ağacı değil; meşe, akasya, çınar, ıhlamur ve erguvan fidanları dikmeliyiz” dedi.

“AĞAÇ DİKİMİYLE SINIRLI KALMAMALI”

Aslan, bu özel günün sadece ağaç dikimiyle sınırlı kalmaması gerektiğini, aynı zamanda çevre konusunda farkındalık oluşturacak etkinliklerin de düzenlenmesi gerektiğini vurgularken; “Türkiye'nin dört bir yanında aynı anda yüzbinlerce fidan toprakla buluşmalı, coşku ve birlik duygusuyla kutlanmalı” diye ekledi.

ERGİN SÖZER

Kaynak: ERGİN SÖZER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.