Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aslan: “Çeltik En Az 30-35 TL Olmalı”

CHP Havsa İl Genel Meclisi Üyesi Tunay Aslan, çeltik üreticilerinin bu yıl da geçen yılı aratmaması için büyük endişe taşıdıklarını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2024 15:50
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2024 15:53
Kaynak: ERGİN SÖZER
Aslan: “Çeltik En Az 30-35 TL Olmalı”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Havsa İl Genel Meclisi Üyesi Tunay Aslan, Havsa'dan esnaf ve çiftçi Mehmet Hus ile Çukurköy'den çeltik üreticisi Erdoğan Paslı'nın yaşadığı sıkıntılara dikkat çekti.

www.batiekspres.com haber sitesine konuşan Aslan, çeltik üretiminde geçen yılki rakamların hiç iç açıcı olmadığını ifade ederek, “Su, elektrikli sondaj ile alınıyor ve maliyetleri her yıl artıyor. Tek geçim kaynaklarımızdan biri olan çeltiği de bırakırsak, bundan sonra ne üreteceğiz? Vatandaşlarımız ‘Bizler, tarıma gönül veren üreticiler olarak destek bekliyoruz’ diyorlar. Toprak zenginliği olan bir ülkeyiz ve Trakya toprakları çeltikte derece almış bir bölge. Bu zenginliği değerlendirmeliyiz” dedi.

Tunay Aslan, çeltik üreticilerinin sesine kulak verilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Geçen yıl beklenen rakam 30 TL iken en iyi randımanda 23 TL verildi. Bir kg çeltik tohumu bu yıl 80 TL'den alındı. 2024 yılı beklentisi ise en az 30-35 TL olmalı. Çiftçilerimize destek olmalıyız, köstek değil. Tarım politikalarımızı gözden geçirerek, üreticilerimizin yanında olmalıyız" diye konuştu.

Aslan, Trakya'nın tarım potansiyeline dikkat çekerek, "Toprak zenginliği olan bir ülke olarak, ithalata bağımlı hale gelmemeliyiz. Çiftçilerimizin karşılaştığı zorlukları hafifletmek ve üretimi teşvik etmek için gerekli adımları atmalıyız" ifadelerini kullandı.

ERGİN SÖZER

Kaynak: ERGİN SÖZER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.