Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Asgari ücret iki ay sonra yine yetmeyecek”

İYİ Parti Havsa İlçe Başkanı Hasan Aktaş 17 bin 2 TL olarak açıklanan asgari ücreti eleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 28.12.2023 15:59
Haber Güncellenme Tarihi: 28.12.2023 16:02
Kaynak: ERGİN SÖZER
“Asgari ücret iki ay sonra yine yetmeyecek”

www.batiekspres.com haber sitesine konuşan İYİ Parti Havsa İlçe Başkanı Hasan Aktaş, şu an açıklanan fiyatın bugün şartları ile iyi gibi gözükse de iki ay sonra artan fiyatlar nedeni ile değerinin kalmayacağını belirtti.

Asgari ücretin bir yıl boyunca bir daha zamlanmayacağının da altını çizen Aktaş kararı halkın vermesi isteyerek şunları dile getirdi:

“Asgari ücret, çalışanların geçimini sağlamak, temel ihtiyaçlarını karşılamak için belirleniyor. Ancak bu miktarın sadece bugünkü şartlara uygun olup olmadığını değil, gelecekteki ekonomik gelişmeleri de gözetmek gerekiyor. Açıklanan asgari ücret iki ay sonra yine yetmeyecek. Asgari ücret hesaplanırken sürekli yükselen enflasyonunda hesabı katılması gerekiyordu.”

Aktaş, ayrıca asgari ücretin bir yıl boyunca zamlanmamasının da asgari ücret ile geçimini sağlamaya çalışan vatandaşları olumsuz etkileyebileceğini dile getirerek, “Ekonomik durum sürekli değişiyor, bu nedenle asgari ücretin belirlenmesinde daha dinamik bir süreç izlenmeli ve gerekirse düzenli aralıklarla gözden geçirilmelidir” dedi.

ERGİN SÖZER

Kaynak: ERGİN SÖZER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.