Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Asgari Ücret En Az 18 Bin TL Olmalı”

İYİ Parti Havsa İlçe Başkanı Hasan Aktaş, 2024 yılı için belirlenecek asgari ücretin vatandaşların ekonomik sıkıntılarını hafifletecek düzeyde olması gerektiğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 01.12.2023 16:50
Haber Güncellenme Tarihi: 01.12.2023 16:52
Kaynak: ERGİN SÖZER
“Asgari Ücret En Az 18 Bin TL Olmalı”

www.batiekspres.com haber sitesine konuşan İYİ Parti Havsa İlçe Başkanı Hasan Aktaş, enflasyonun artış gösterdiği bir dönemde asgari ücretin yeterli olmamasının vatandaşları ekonomik zorluklarla baş başa bırakacağını ifade etti.

Aktaş açıklamasında, “Ülkemizde yaşanan ekonomik zorluklar ve enflasyonun etkisiyle, asgari ücretin vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarını karşılamaktan uzaklaştığını gözlemliyoruz. Bu nedenle 2024 yılı asgari ücretinin en az 18 bin TL olması gerekmektedir. Bu, vatandaşlarımızın enflasyonun yarattığı olumsuz etkilerden az da olsa korunmalarını sağlayacak bir adım olacaktır” dedi.

Hasan Aktaş, açıklamasında ayrıca, asgari ücretin belirlenirken sadece enflasyonun değil, aynı zamanda yaşam maliyetlerinin ve temel ihtiyaçların da dikkate alınması gerektiğini vurgulayarak, “Vatandaşlarımızın insanca yaşayabilecekleri bir ücretle desteklenmeleri, toplumsal refahımızı artıracaktır” şeklinde konuştu.

ERGİN SÖZER

Kaynak: ERGİN SÖZER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.