Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Asgari ücret 17-18 bin TL bandında olmalı”

Saadet Partisi Havsa İlçe Başkanı Murat Aladağ, 2024 yılı için belirlenecek olan asgari ücrete dair açıklamalarda bulundu. Aladağ, Türkiye genelinde çalışanların maddi durumlarını iyileştirmek amacıyla asgari ücretin ciddi bir şekilde artırılması gerektiğini savundu.

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2023 15:43
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 15:47
Kaynak: ERGİN SÖZER
“Asgari ücret 17-18 bin TL bandında olmalı”

www.batiekspres.com haber sitesine konuşan Saadet Partisi Havsa İlçe Başkanı Murat Aladağ açıklamasında, “Ülkemizde yaşayan vatandaşlarımızın ekonomik koşullarını güçlendirmek, refah seviyelerini yükseltmek için acil önlemler almamız gerekiyor. Bu kapsamda, 2024 yılı için asgari ücretin en az 17-18 bin lira olması gerektiğini düşünüyorum. İnsanlarımızın temel ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri ve daha iyi bir yaşam sürmeleri için adil bir ücret belirlemek zorundayız” dedi.

Asgari ücretin yanı sıra Başkan Aladağ, emekli vatandaşların da ekonomik açıdan rahatlayabilmesi için emekli maaşlarının asgari ücret seviyesine çıkarılması gerektiğini vurguladı. Aladağ, “Emeklilerimiz, hayatlarını sürdürebilmeleri için daha yüksek maaşlara ihtiyaç duyuyor. 7 bin 500 lira emekli maaşıyla hangi emeklimiz nasıl geçinecek? Bu nedenle en düşük emekli maaşlarının da asgari ücret seviyesinde olması gerektiğini düşünüyoruz. Adaletli bir toplum için bu adımları atmamız şart” şeklinde konuştu.

ERGİN SÖZER

Kaynak: ERGİN SÖZER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.