Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Artan Maliyetler Esnafı Zorlamaya Başladı”

Edirne’de sakatatçı esnafı Hasan Kalabalık, geçtiğimiz günlerde tava ciğerine yapılan zam ile ilgili açıklama yaparak; “Sadece zam olarak bakmamak gerekiyor. Çünkü artan maliyetler kira ve personel anlamında esnafı zorlamaya başladı” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2024 16:26
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2024 16:28
Kaynak: HİLAL PEKER
“Artan Maliyetler Esnafı Zorlamaya Başladı”

Edirne’nin coğrafi işaretli ürünlerinden biri olan tava ciğeri, geçtiğimiz günlerde yapılan yüzde 25’lik zam ile bir kez daha gündeme geldi. Şehrin sakatatçılarından Hasan Kalabalık, zam hakkında açıklamalarda bulundu.

Kalabalık, ciğerde sadece fiyat artışına odaklanmanın yeterli olmadığını, esnafın karşılaştığı maliyet artışlarının da dikkate alınması gerektiğini vurguladı. Doğranmış, hazır ciğerin kilo fiyatının 440 TL olduğunu belirten Kalabalık, ciğere talebin çok fazla olduğunu söyledi.

“ZAM, SADECE BİR FİYAT ARTIŞI OLARAK GÖRÜLMEMELİ”

Yapılan zam hakkında açıklama yapan Kalabalık; “Geçtiğimiz günlerde tava ciğerine zam yapıldı. Tavan fiyatı 300 TL’ye yükseldi ama sadece zam olarak bakmamak gerekiyor. Çünkü artan maliyetler kira ve personel anlamında esnafı zorlamaya başladı. Bu da fiyat artışlarının kaçınılmaz hale gelmesine neden oluyor. Dolayısıyla tava ciğerine yapılan zam, sadece bir fiyat artışı olarak görülmemeli” dedi.

“DIŞARIDAN DA RAĞBET GÖRÜYORUZ”

Kalabalık, ciğere talebin yoğun olduğunu belirterek; “Doğranmış, hazır ciğerin kilo fiyatı 440 lira. Bize daha zam gelmedi. Bizim bölgemizde kesimler düşük olduğundan ciğerimiz, etimiz çoğu zaman dışarıdan geliyor. Şu an bizim tezgâhlarımızdaki ciğerler kendi hayvanlarımızdandır. Ama dışarıdan da rağbet görüyoruz. Çünkü ciğere talep çok. Edirne’ye gelen tava ciğeri yemeden geri dönmüyor” diye konuştu.

HİLAL PEKER

Kaynak: HİLAL PEKER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.