Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Arabacı “Yağmur Alırsa Ayçiçeğinde Verim Yüksek Olur”

Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı, ayçiçeğinin durumunu değerlendirdi. Arabacı, ayçiçeği için şu an gidişatın normal olduğunu, az ama sık yağış yağarsa verimin yüksek olacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2024 17:21
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2024 17:22
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Arabacı “Yağmur Alırsa Ayçiçeğinde Verim Yüksek Olur”

Edirne Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arabacı, Edirne ve çevresinde ekilen ayçiçeğinin bu yılki durumunu değerlendirdi. Arabacı, ayçiçeğiyle ilgili yorum yapmak için erken olduğunu, az ama sık yağış olması durumunda, ayçiçeğinde verimin yüksek olacağını söyledi.

Ayçiçeğinde verimin tamamen hava ve iklim şartlarıyla alakalı olduğunu belirten Arabacı; “Şu an buğdayda son noktaya geldik. Bundan sonra yağmur da yağsa buğday verim artışı sağlamaz. Ama ayçiçeğinde aynı şey geçerli değil. Çünkü ayçiçeği tam gelişim aşamasında. Bugüne kadar aldığı yağışlarla ayçiçeğinin gelişimi, gidişatı güzel. Ama bundan sonraki alacağımız yağışlar çok önemli. Yani bu tam buğday hasat döneminde bu yakıcı sıcaklar devam ederse buğday sezonu sonuna kadar hiç yağış almazsa muhtemeldir ki etkilenen ayçiçeği tarlaları olur. Ama erken ekilen bölgelerde şu an kafa yapma dönemine yaklaştı. Onlar biraz daha iyi olur diye düşünüyorum. Bu tamamen bundan sonraki alacağımız yağışla alakalı. Yani geç ekilen çiçekte de tam ihtiyacı olduğu dönemde bir yağış alırsa erken ekilenden de iyi olabilir. İnşallah az ama sık yağışlı alırsak ayçiçeğinde her zaman istenilen en iyi verim olur. İnşallah umduğumuz gibi bir yıl olur diye düşünüyorum. Şu an verim için bir şey söylemek erken” şeklinde konuştu.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.