Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Araba aldığımız fiyata telefon alıyoruz”

Edirne’de telefon tamiri ve 2. el telefon satış dükkânı işletmecisi Taha Öztürk, artan cep telefon fiyatları nedeniyle vatandaşın tamire yöneldiğini söyledi. Öztürk, “Önceden araba aldığımız fiyata şimdi telefon alıyoruz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2024 19:19
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2024 19:25
Kaynak: MERT ERİŞKİN
“Araba aldığımız fiyata telefon alıyoruz”

Edirne’de telefon tamiri ve 2. el telefon satış dükkânı işletmecisi Taha Öztürk, artan cep telefonu fiyatlarını değerlendirdi. Öztürk, önceden tamir ücretlerinin sıfır cep telefon fiyatlarıyla aynı olduğunu söyledi. Öztürk, cep telefonu fiyatlarındaki ciddi artışın vatandaşları olumsuz yönde etkilediğini belirtti.

“VATANDAŞ TAMİRE YÖNELDİ”

Vatandaşların tamire yöneldiğini belirten Öztürk, “Eskiden cep telefonların teknik servis ve sıfır arasında bir fark yoktu. Önceden bir cep telefonunun tamir ücreti bin 500 TL civarındayken, sıfır fiyatı ise 3 bin TL civarındaydı. Çoğu insan teknik servise gitmek yerine sıfır bir cep telefonu alıyordu. Eskiye kıyasla cihaz fiyatları çok fazla arttığı için birçok insan elindeki cihazı teknik servise yönlendirmek zorunda kalıyorlar. Örnek verecek olursak, 2 yıl önce bin TL’ye alınan bir cep telefonun şu an ki fiyatı 17 bin TL. Durum böyle olunca vatandaşlar tamire yöneldi diyebiliriz” dedi.

“TAKSİTLİ TELEFON SATIŞI BAŞLADI”

Çoğu vatandaşın hattına yansıtarak taksitli telefon aldığını belirten Öztürk, “Türkiye şartlarında teknolojiye ulaşım oldukça zor. İnsanların almak istediği telefon ile kullanmış olduğu telefon arasında çok büyük fark var. Şu anda iyi bir telefon 10 bin TL ile 25 bin TL arasında başlıyor. Durum böyle olduğu için insanlar sıfır bir cihaz almak yerine istediği cihazı 2. el almaya çalışıyor. Birçoğu ise kendi telefonunu tamir ettiriyor. Artık kredi ile telefon satışı başladı. Artık insanlara kullandığı hat üzerinden telefon almak daha cazip geliyor. Tek seferde 50 bin TL vermek yerine aydan aya 5-10 bin TL vermek daha kolay geliyor. Eskiden araba aldığımız fiyatlara şu anda cep telefonu alıyoruz” ifadelerine yer verdi.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.