Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Apartmanı yanan adam isyan etti

Edirne’nin Çavuşbey Mahallesi’nde meydana gelen metruk ev yangınında apartmanı zarar gören Hasan Makas, uyarılarının ciddiye alınmadığını ve merdivenle geç müdahale edildiğini söyleyerek isyan etti.

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2023 12:06
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2023 12:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Apartmanı yanan adam isyan etti

Edirne'nin Çavuşbey Mahallesi Ağaç Pazarı Caddesi Pamukçular Sokak üzerinde bulunan metruk bir evde meydana gelen yangının yayılarak Hasan Makas Apartmanı'na sıçradı.

Edirne Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, müdahale ederek apartmandaki yangının söndürürken; metruk evdeki yangını ise kontrol altına aldı. Söndürme çalışmaları devam ederken, apartmanın sahibi Hasan Makas, metruk ev ile ilgili uyarılarının ciddiye alınmamasına ve söndürme çalışmalarına tepki gösterdi.

“YANGINI ÇIKARAN UYUŞTURUCU BAĞIMLILARI”

Makas, metruk ev ile ilgili defalarca şikâyette bulunduğunu söyleyerek; “Giriş olan yere ve üst yere belediye hiçbir önlem almadı. Muhtara defalarca söyledim. Metruk binanın mirasçısına da, ‘Burası yanacak. Buraya uyuşturucu bağımlıları girip uyuşturucu kullanıyorlar’ dedim. Söylediğim halde kimse ciddiye almadı. Mirasçılarına defalarca söyledim, ‘Bu binaya zarar verecek, yangın çıkacak. Burasını bana satın, parasını da vereyim. Burada yıkım yapalım, alalım’ dedim. Yangını çıkaran buradaki uyuşturucu bağımlıları, burada konaklama yapıyorlar” ifadelerini kullandı.

“YAKLAŞIK 500-600 BİN TL’LİK ZARARIM VAR”

Metruk evden sıçrayan yangın sonucu apartmanında maddi hasar meydana geldiğini belirten Makas; “Yaklaşık 500-600 bin TL’lik zararım var. Çatı tamamen gitti. İçeride ne kadar masraf var bilmiyorum. Kaplama da yandı. Devamlı uyardım, kimse ciddiye almadı. Olan bize oldu” dedi.

“TAM 1 SAATTE MERDİVEN GELDİ”

Makas, söndürme çalışmalarına merdivenli itfaiye aracının geç katıldığını söyleyerek; “Belediye de şimdi merdiven gönderiyor. Arıyoruz, bize merdiven göndermiyorlar. Tam 1 saatte merdiven geldi. Yarım saatte de itfaiye geldi. Çok geç geldi. Yukarı çıkamadılar. Eğer yukarı çıkmış olsalardı belki de çatıda bir şey olmayacaktı. Onların geç gelmesi, ihmalkârlığından da kaynaklandı. 15 dakika metruk bina ile uğraştılar. Eğer yukarı çıkmış olsaydılar benim binamda hiçbir zarar olmayacaktı. Merdiven yoktu, daha yeni geldi” sözlerine yer verdi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.