Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Altındağ, Mücadelemizin Haklı Olduğunun Kanıtı”

Hayvanseverler, eylemlerinin 13’ncü günündeler. Ankara’nın Altındağ ilçesi Belediye barınağı yanında bulunan katledilmiş hayvan cesetleri için “Mücadelemizin haklı olduğunun kanıtı” dediler.

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2024 20:05
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2024 20:14
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
“Altındağ, Mücadelemizin Haklı Olduğunun Kanıtı”

Edirne’de hayvanseverler, mecliste çıkarılan sokak hayvanları yasasının geri çekilmesi konusunda yaptıkları oturma eyleminin 13’üncü günündeler. Edirne Bir El Bir Nefes Derneği Başkanı Yağmur Islattı Aydın, önce Niğde ardından Ankara’nın Altındağ Belediyesi’nde bulunan hayvan cesetlerinin, yaptıkları eylemin haklılığının kanıtı olduğunu söyleyerek, “Altındağ olayı aslında bizim günlerdir burada anlatmaya çalıştığımızın kamuoyuna bir yansımasıdır” dedi.

“BUNDAN SONRA BUNLAR YAŞANACAKTIR

Niğde ve Altındağ’da yaşanan olayların, bundan sonra bütün Türkiye’de barınaklarda da yaşanacağını belirten Aydın; “Yasa hazırlık aşamasındayken yurttaşlara ‘Biz onları alacağız barınaklarda çok güzel bakacağız’ dediler. Olamaz dedik, imkansız dedik. Barınaklarda katledilecekler dedik. Yasayı tartıştıkları mecliste de aynı şeyi söylediler. Biz yine buradan cevap verdik. Yapamayacaksınız dedik. Barınaklara toplanacaklar, öldürülecekler dedik. Bundan birkaç gün önce Niğde'de yaşanan olay da bunun kanıtıdır. Ne yazık ki dün Altındağ'da yaşanan olay da bunun kanıtıdır. Bugünden sonra bütün Türkiye’de barınaklarda da bunlar yaşanacaktır. Bunlar bizim bildiğimiz şeyler. 13 gündür bizler burada boşuna oturmuyoruz. Bizler zannettikleri gibi akıl sağlığını yitirmiş deli divane insanlar değiliz. Bu katliamlar yaşanmasın diye hepimiz burada ailelerimizden, işimizden gücümüzden ödün vererek burada bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Canlıların hayatını kurtarmaya çalışıyoruz. En baştan beri söylüyoruz. Bu yeni söylediğimiz bir şey değil. Barınaklar ölüm kampıdır diyoruz. Ne ölüm ne hapishane diye çıktık biz bu yola. Yapamayacaklar. Güzel dedikleri barınaklarda böyle katliamlar yaşanıyor. Bugüne kadar da yaşanıyordu. Yeni bir şey değil bu. Barınaklarda her zamanki gizli kapaklı ölümler oldu. Bir kısmı kamuoyuna yansıdı. Türkiye'de hiç yoksa yılda belki de 500 bin ile bir milyon arası sokak hayvanı zaten barınaklarda katlediliyor. En baştan beri bunun önüne geçmeye çalışıyoruz. Hayal ettikleri şey çok ütopik bir şey, imkânsız bir şey. Bu ülkede uygulanamayacak bir şey. Bunu söylüyoruz. Bunun için mücadelemiz devam edecek. Bu iki barınakta da yaşanan ne yazık, katliamlar gösteriyor ki bu mücadelede bizler haklıyız. Ve bu mücadele artık daha da anlam kazandı. Biz geri adım atmayacağız. Bu barınaklarda bu canların ölüp gitmelerine, katledilmelerine izin vermeyeceğiz. Biz izin versek zaten vicdanımız izin vermez, buradayız. Tüm Türkiye'de bütün arkadaşlarımızı sokaklarda, meydanlarda yeri geliyor haykırıyoruz. Yeri geliyor hukuksal olarak mücadele ediyoruz. Bu canlar zannettikleri gibi sahipsiz canlar değil. Önce sahipleri Allah'tır, sonra da biziz. Onları bu ölüm yasasına teslim etmeyeceğiz. Nereden bakılırsa bakalım bu vahşet. Bu görüntüleri bizler çok göreceğiz bu ülkede. Bu şekilde devam edersek ne yazık ki çok göreceğiz. Buradaki eylem bizler için artık daha da bir anlam kazandı” diye konuştu.

ŞENER ŞENTÜRK

İlgili İçerikler
Edirne Ev Yangını
Edirne Ev Yangını Haber

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.