Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Altın, yeni yılda da yükselişini sürdürüyor

Geçtiğimiz yıl yatırımcısına kazandıran, yatırımcılar tarafından güvenli liman olarak görülen altın, yeni yılda da yükseliş trendine devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 05.01.2024 15:18
Haber Güncellenme Tarihi: 05.01.2024 15:19
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Altın, yeni yılda da yükselişini sürdürüyor

Geride bıraktığımız yıl yatırımcısına kazandıran altın yeni yılda da yükselmeye devam ediyor. Yeni yıla gram fiyatı 2 bin liranın üzerinde giren altının, 2024 yılında da yükselişinin devam ettirmesi öngörülüyor.

Edirneli kuyumcu Murat Tahan, seçimlerin yapılacağı Mart ayına kadar altının gram fiyatının 2 bin 300 lira seviyelerini görebileceğini, seçim sonrasında ise 2 bin 700 - 2 bin 800 seviyelerine ulaşacağı tahmininde bulundu. Tahan; “2023’te söylediğimiz gibi altının gramı 2 bin liraya ulaştı ve biraz da geçti. Satışlar ise düşüş halinde. Mart ayına kadar 2 bin 300 lira olacağını tahmin ediyoruz. Altın yükselmeye devam edecek ve satışlar da düşecektir. Yatırım olarak sarrafiye tarzı ve 24 ayar has tarzı dediğimiz altınları yatırım için tavsiye ediyorum. Seçimden sonra altının gram fiyatı 2 bin 700 - 2bin 800 civarına ulaşması tahmin ediliyor. Düğün döneminde satışlar eskisi gibi çok olmaz. Vatandaş düğünlerde altın yerine nakip para takmayı tercih eder. Altın 2024 yılı boyunca çıkmaya devam edecek gibi görünüyor. Hatta 2025’te de bu yükseliş devam edebilir. Ancak bunlar altın piyasası hakkında tahminler olup yatırım tavsiyesi değildir” dedi.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.