Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ALTIN KEMERİ BAKAN TAKTI

Edirne’deki 662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri sona erdi. Başpehlivanlar kupalarını ve altın kemeri Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın elinden aldı.

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2023 20:24
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2023 20:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
ALTIN KEMERİ BAKAN TAKTI

Edirne’de bu yıl 662’ncisi düzenlenen tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri sona erdi. Kırkpınar’ın başpehlivanlık finalinde İsmail Balaban ile Yusuf Can Zeybek güreşti. Normal süresi sona eren ve puanlama bölümüne geçilen güreşte Zeybek, Balaban’ı yenmeyi başardı. Zeybek, mutluluğunu ailesi ile paylaşırken gözyaşlarına hâkim olamadı. Kırkpınar’ın başpehlivanlık güreşlerinde üçüncüleri ise Hüseyin Gümüşalan ve Mehmet Yeşil Yeşil oldu.

Güreşlerin tamamlanmasının ardından Er Meydanı’nda ödül töreni gerçekleştirildi. Başpehlivanlık üçüncüleri Hüseyin Gümüşalan ve Mehmet Yeşil Yeşil, ikincisi İsmail Balaban ve şampiyon Yusuf Can Zeybek’e ödülleri ve kupalarını Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak takdim etti. Bakan Bak ayrıca başpehlivan Zeybek’e altın kemerini takdim etti. Zeybek, Kırkpınar’da 1 milyon TL’lik ödülün sahibi olan ilk başpehlivan oldu. Zeybek’in ödülünü Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ile Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim birlikte takdim etti.

“ÇOK MUTLUYUM, BU ANI ÇOK BEĞENDİM”

Ödül töreninin sona ermesinin ardından Er Meydanı'nda İstiklal Marşı okunurken, başpehlivan Zeybek Türk bayrağını gönderden indirdi. Şampiyon başpehlivan Zeybek, törenin ardından yaptığı açıklamada; “Çok mutluyum, bu anı çok beğendim. Allah bana da nasip etti. Ustama çok teşekkür ederim. Her zaman yanımda oldu, beni destekledi. Ben buradan seyircilere sesleniyorum; biz burada sadece maçımızı yapıyoruz. Ustam her zaman ‘Kim iyiyse o galip gelsin’ diyor. Allah ondan razı olsun. Buraya inanarak geldim. ‘Bu kemeri alacağım. Edirne sokaklarında yürüyeceğim’ dedim. Allah'a şükürler olsun, bu duyguyu bana yaşattı. Buradan bütün seyircilerime teşekkür ediyorum. Ekran başından izleyen tüm seyircilere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.