Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Altın Fiyatları, Düğünlerde Takı Geleneğini Değiştiriyor

Altın fiyatlarındaki yükseliş, düğünlerde altın takma geleneğinde değişikliklere sebep oldu. Düğünlerde çeyrek altın takmak imkansız hale geldi.

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2024 18:20
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2024 18:20
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Altın Fiyatları, Düğünlerde Takı Geleneğini Değiştiriyor

Kurban Bayramı öncesi 2 bin 400 seviyelerinde seyreden altın fiyatları, bayram sonu yükselişe geçerek 2 bin 500 lirayı buldu. Fiyatların yükselmesi, düğünlerde evli çiftlere altın takma geleneğinde de değişikliklere sebep oldu. Edirneli kuyumcu Murat Tahan, düğün sezonu olmasına rağmen çeyrek altın satışlarının yok denecek seviyelerde olduğunu, bunun yanında gram altın satışlarında da hayli azalma olduğunu söyledi. Fiyatların yüksekliği sebebiyle vatandaşların düğünlerde takı olarak para takmayı tercih ettiklerini belirten Tahan; “Düğün alışverişleri kötü. Herkes gramın çeyreği ve sıfır beş asıyorlar. Çeyrek altın ve gram altın satışları azaldı. Bütçeler düştüğü için para takmaya devam ediyorlar. Çeyrek satışları kesinlikle azaldı. İnsanlarımız genelde sıfır beş ve sıfır yirmi beş 22 ayar altınlarımıza yöneliyorlar. Bir gram satışlarımız da düştü. Para asımı fazlalaştı düğünlerde. Altın yukarı çıktıkça yıl sonuna doğru satışlar azalacaktır” dedi.

Temmuz sonunda altının gram fiyatının 2 bin 900-3 bin seviyelerinde olacağı tahmininde bulunan kuyumcu Tahan; “Temmuz sonuna doğru altının gramını 2 bin 900-3 bin gibi düşünüyoruz. Her geri çekilişler kesinlikle bir alım fırsatıdır. Yıl sonu 3 bin 500 lira olacağını tahmin ediyoruz. Yatırımcının kendini ona göre ayarlamasında fayda var. Şu an ufak artışlar devam ediyor” diye konuştu.

Tahan, yaptığı değerlendirmelerin, yatırım tavsiyesi olmadığını da sözlerine ekledi.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.