Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Alış’tan 2 İlçenin Köylerindeki Su Depoları Hakkında Rapor

Edirne İl Genel Meclisi Su, Kanalizasyon ve Katı Atık Hizmetleri Komisyonu Başkanı İsmail Alış, Süloğlu ve Lalapaşa ilçelerine bağlı köylerdeki içme suyu depolarının bakımı, çevre düzeni ve su dağıtım vanalarının durumu hakkında rapor sundu.

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2024 17:36
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2024 17:43
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Alış’tan 2 İlçenin Köylerindeki Su Depoları Hakkında Rapor

Edirne İl Genel Meclisi’nin bugün düzenlenen toplantısında Su, Kanalizasyon ve Katı Atık Hizmetleri Komisyonu’nun Süloğlu ve Lalapaşa ilçelerine bağlı köylerdeki içme suyu depolarının bakımı, çevre düzeni ve su dağıtım vanalarının durumu hakkındaki raporu görüşüldü.

Komisyon Başkanı İsmail Alış tarafından sunulan raporda, 2 ilçeye bağlı köylerdeki içme suyu depolarının bakımı, çevre düzeni ve su dağıtım vanalarının durumu ile ilgili komisyon tarafından yapılan araştırma ve incelemeler açıklandı.

“10 KÖYÜN SU DEPOLARI İYİ DURUMDA”

Alış, Süloğlu ilçesine bağlı köylerle ilgili bilgi verirken; “Süloğlu ilçesinin Akardere, Büyükgerdelli, Domurcalı, Geçkinli, Keramettin, Küküler, Sülecek, Taşlısekban, Tatarlar ve Yağcılı olmak üzere 10 köyün tamamında içme suyu depolarının etrafı tel çit ile çevrili ve genel yapıları iyi durumdadır” ifadelerini kullandı.

“9 KÖYÜN SU DEPOSUNDA TEL ÇİT BULUNMUYOR”

Lalapaşa ilçesine bağlı köyleri de açıklayan Alış; “Lalapaşa ilçesinin Büyünlü, Çallıdere, Çatma, Çömlekakpınar, Dombay, Hacıdanişment, Hacılar, Hamzabeyli, Hüseyinpınar, Kavaklı, Küçünlü, Ortakçı, Doğanköy, Ömeroba, Saksağan, Sarıdanişment, Süleymandanişment, Demirköy, Taşlımüsellim, Tuğlalık, Uzunbayır, Vaysal ile Lalapaşa İlçesi Köylere Hizmet Götürme Birliği’ne suyunu vermeyen Çömlekköy, Kalkansöğüt, Hanlıyenice, Sinanköy, Yünlüce köyleri olmak üzere 27 köyden 18’inde içme suyu depolarının etrafı tel çit ile çevrili olup, 9 köyde bulunmamaktadır. İçme suyu depolarının bakımı, ilgili birlik ve muhtarlıklarca yapılmakta olup, su dağıtım vanaları ile ilgili sorun bulunmamaktadır” dedi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.