Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aladağ; “Gıda Enflasyonunda Avrupa Birincisiyiz”

Saadet Partisi Havsa İlçe Başkanı Murat Aladağ, Türkiye’nin gıda enflasyonunda Avrupa birincisi ve dünya dördüncüsü olduğunu belirterek, ülkenin ekonomik durumuna dair açıklama yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2024 17:22
Haber Güncellenme Tarihi: 13.09.2024 17:23
Kaynak: ERGİN SÖZER
Aladağ; “Gıda Enflasyonunda Avrupa Birincisiyiz”

‘www.batiekspres.com’ haber sitesine açıklamalarda bulunan Aladağ; “Gıda enflasyonu açısından dünya ve OECD üyeleri arasında en kötü durumdaki ülkeyiz. TÜİK verilerine göre, Türkiye'de gıda enflasyonu yüzde 44,88 olarak açıklandı. Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde gıda enflasyonu ortalama yüzde 1,6 seviyesinde” dedi.

Aladağ, Türkiye'nin tüm dünyada gıda enflasyonunun en yüksek olduğu 4'üncü ülke olduğunu belirtirken; “Filistin'de gıda enflasyonu yüzde 30,8, savaş halindeki Rusya'da 9,8, Ukrayna'da ise -0,1 olarak gerçekleşti. Ekonomide yapılan hataların bedelini 85 milyon vatandaşımız ödüyor. Eğitim öğretim dönemi açılmışken, Türkiye'de her 5 çocuktan biri yeterli beslenemiyor” sözlerine yer verdi.

Aladağ, yönetimde katılımcılık, şeffaflık, hukuka saygı, liyakat, akıl ve bilimin önemine dikkat çekerek, bu değerlerin var olduğu yönetimlerde sorunların çözülebileceğini vurguladı.

ERGİN SÖZER

Kaynak: ERGİN SÖZER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.