Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aladağ; “20 Bin TL Yetersiz, En Az 25 Bin TL Olmalı”

Saadet Partisi Havsa İlçe Başkanı Murat Aladağ, Trakya Birlik tarafından yüzde 44 ham yağ oranlı ayçiçeği için ön alım fiyatının ton başına 20 bin TL açıklanmasının ardından yaptığı açıklamada; “Ton başına en az 25 bin TL verilmesi gerektiğini savunuyoruz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2024 15:37
Haber Güncellenme Tarihi: 25.08.2024 15:39
Kaynak: ERGİN SÖZER
Aladağ; “20 Bin TL Yetersiz, En Az 25 Bin TL Olmalı”

Saadet Partisi Havsa İlçe Başkanı Murat Aladağ, Trakya Birlik tarafından yüzde 44 ham yağ oranlı ayçiçeği için ön alım fiyatının ton başına 20 bin TL olarak belirlenmesinin ardından fiyatın yetersiz olduğunu belirtti.

Aladağ, ayçiçeği üreticilerinin maliyetlerinin hızla arttığı bu dönemde, ton başına en az 25 bin TL'lik bir fiyatın belirlenmesi gerektiğini vurguladı.

Murat Aladağ, www.batiekspres.com haber sitesine yaptığı açıklamada, “Trakya Birlik tarafından açıklanan 20 bin TL'lik fiyat, üreticilerin maliyetlerini karşılamaktan uzak. Bu nedenle, ayçiçeği üreticilerine ton başına en az 25 bin TL verilmesi gerektiğini savunuyoruz. Ayrıca, bu zorlu iklim koşullarında üretim yapan çiftçilerimize kuraklık desteğinin de sağlanması gerekmektedir. Üreticilerimizin emeğinin karşılığını alabilmesi için daha adil bir fiyat politikası uygulanmalıdır” dedi.

ERGİN SÖZER

Kaynak: ERGİN SÖZER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.