Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aksal, Sokak Hayvanları Konusunda Belediyeleri Sorumlu Tuttu

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, sokak hayvanlarının uyutulmasına yönelik hazırlanan karar tasarısı hakkında konuşarak; “Bu mesele kanayan bir yara. Bu konunun buraya gelmesinde de parti gözetmeksizin en büyük sorumlunun belediyeler olduğunu düşünüyorum” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2024 14:39
Haber Güncellenme Tarihi: 29.06.2024 14:39
Kaynak: HİLAL PEKER
Aksal, Sokak Hayvanları Konusunda Belediyeleri Sorumlu Tuttu

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, sokak hayvanlarının uyutulmasına yönelik hazırlanan karar tasarısı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Milletvekili Aksal, sokak hayvanları konusunun toplumda uzun süredir tartışılan ve çözüm bekleyen bir sorun olduğuna dikkat çekerek, belediyelere yönelik eleştirilerde bulundu. Aksal, belediyelerin sokak hayvanları konusunda daha aktif ve etkili çalışmalar yapması gerektiğini belirterek kalıcı çözümler üretilmesi gerektiğini dile getirdi.

“HAYVANA, DOĞAYA GERÇEKTEN SAYGISI OLAN BİR MEDENİYETİN TORUNLARIYIZ”

Aksal; “Bu mesele kanayan bir yara. Keşke çok kolay bir çözümü de olsa. Biz ecdadımız kuş evleri yapmış. Hayvana, doğaya gerçekten saygısı olan bir medeniyetin torunlarıyız. Ama bir de gerçek var.  Dünyanın gelişmiş hiçbir ülkesinde olmayan sokak köpeği diye fiili bir durum mevcut. En ufak bir canlının uyutulmasını hiç kimsenin gönlü rıza göstermiyor. Ama bu konunun buraya gelmesinde de en büyük sorumlunun belediyeler olduğunu düşünüyorum. Parti gözetmeksizin. Hangi parti olursa olsun. Eğer kısırlaştırma doğru bir şekilde yapılmış olsaydı bugün çok daha farklı bir yerde olurduk. Yine gündemde olan bir konu. Komisyona gelecektir, genel kurula gelecektir. Sayın Cumhurbaşkanımız da bir açıklama yaptı. “Hiç kimsenin gönlü rıza göstermiyor” diye. Ama tabi ki evlatlarımız var, dışarı çıkamıyor. İnşallah muhalefetiyle, iktidarıyla, belediyesiyle, hükümetiyle bir çözüm buluruz” diye konuştu.

“UYUTULMASINA VİCDANLAR RAZI DEĞİL”

Hiçbir hayvanın canına dokunmak istemediklerini söyleyen Aksal; “Ben Edirne’yi anlatırken diyorum ki; ‘Kendi başıma Edirne’de 24 saat dolaşabilirim tek korkum sokak köpekleri.’ Bir çözüm bulunması lazım. İnşallah sahiplenerek, sahiplendirilerek, belli hayvanları da kısırlaştırarak, bakım merkezlerine alarak, belediyeleri işin içine katarak bir çözüm yolunu bulacağız. Ama çok kolay bir çözümü yok tabi ki. Meclisin gündemindeki konulardan bir tanesi. Ben Ağustos’a kadar yetişeceğini düşünmüyorum. Çok geniş kapsamlı. Ama hiçbir hayvanın canına dokunmak istemiyoruz. Diğer yandan da büyük bir sıkıntı var sokaklarda. Sokaklarda bu kadar sahipsiz köpeğin olması kabul edilebilir değil. Ama uyutulmasına vicdanlar razı değil” dedi.

HİLAL PEKER

Kaynak: HİLAL PEKER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.