Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AKSAL’DAN GÜRKAN’A: “BU NEYİN ACELESİ?”

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal Edirne Belediyesi’nin, pazaryerini satma kararı için açıklamalarda bulundu. Aksal; “Seçime 3 gün kalmış, bu neyin acelesidir” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 17.08.2023 18:50
Haber Güncellenme Tarihi: 17.08.2023 18:50
Kaynak: Seçiniz
https://batiekspres.com/
AKSAL’DAN GÜRKAN’A: “BU NEYİN ACELESİ?”

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Saraçlar Caddesi’nde kurulan EDAK standını ziyaret etti. Ziyaret esnasında EDAK gönüllüleriyle sohbet eden Fatma Aksal Edirne Belediyesi’nin Pazartesi ve Ulus Pazarları’nın kurulduğu çarşı merkezdeki pazar yerinin ihale usulü satışa çıkarılmasını değerlendirdi. Hükümet ile ilgili en büyük eleştirilerin başında ‘Onu sattınız, bunu sattınız’ söyleminin geldiğini belirten Aksal; “Ama siz bu ithamlarda bulunurken, bir bakıyorsunuz kendi belediyeleriniz de aynısını yapıyor. Hepimiz biliyoruz ki buraları Edirne’nin değerli yerleri. Seçime 3 gün kalmış artık. Bu millet size, 5 yıl için yeni görev verdiğinde satıyorsanız ‘Ben bu parayı, şu projelerde kullanacağım’ dersiniz” dedi.

“PARAYI NEREYE HARCAYACAKSIN?”

Hiçbir şeyin satılmaması görüşünde olmadığını, satılan yerden gelecek olan gelirin nasıl değerlendirileceği konusunun önemli olduğunu belirten Aksal; “Satılır, başka bir şey yapılır. Ama önemli olan bu sattığınız yerden elde ettiğiniz geliri nasıl harcadığınız, nasıl değerlendirdiğinizdir. Bu belediyeler için de geçerli, şahıslar için de geçerli. Ama bir bakıyorsunuz seçime 3 gün kalmış, Edirne’nin en değerli yerleri satışa çıkartılıyor. Peki bu sattığınız yerlerden aldığınız paraları nereye harcayacaksınız, ne projeniz var? Bu acele niye? Kendinize çok güveniyorsanız, 8 ay sonra bir yerel seçim var. Kalkarsınız aday olursunuz, Edirnelilere de ‘Ben burayı satmak istiyorum, parasını da Edirnelilerin yararına olan şu projede kullanacağız’ dersiniz. Hem Edirnelilerin de seçimde bir referandumu olur. Ama benim duyduğum kadarıyla nereye kullanılacağı yok. Bu neyin telaşıdır? Bu neyin acelesidir. Biz, Sayın Recep Gürkan’dan bunun açıklamasını bekliyoruz” diye konuştu.

MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.