Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aksal’dan Buğday Fiyatı Açıklaması

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, İl Genel Meclisi’ni ziyaret etti. Ziyarette buğday fiyatları ve TMO’nun yapacağı alım miktarı sorulması üzerine cevap veren Aksal; “Benim de gönlüm çok daha yukarıda olmasını isterdi. Fiyat önemli ama fiyattan daha önemli bir şey var. O da verimdir” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2024 16:25
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2024 16:26
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Aksal’dan Buğday Fiyatı Açıklaması

Edirne İl Genel Meclisi’nin Temmuz ayı toplantıları bugün başladı. Bugün düzenlenen toplantıya Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Edirne Milletvekili Fatma Aksal da katıldı.

Aksal, İl Genel Meclisi Başkanı Çiğdem Gegeoğlu ve AK Parti grubunu makamlarında ziyaret ederken; ziyaretlerinin ardından meclis toplantına da katıldı. Aksal, meclis toplantısında söz alarak konuşma yaparken; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Keşan İl Genel Meclisi Üyesi Aladdin Öztürk’ün buğday fiyatı ve Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) yapacağı alım miktarını sorması üzerine cevap verdi.

Meclis Başkanı Çiğdem Gegeoğlu, meclisi ziyaret eden Aksal’a teşekkür ederken, mecliste konuşma yapması için söz hakkı verdi. Aksal da Gegeoğlu’na teşekkür ederek, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde meclise seçilen üyelere görevlerinde başarılar diledi. Aksal, daha sonra meclis üyelerinin sorularını yanıtladı. Toplantıda söz alan CHP Keşan İl Genel Meclisi Üyesi Aladdin Öztürk, TMO tarafından açıklanan hububat alım fiyatlarına dikkat çekerek, TMO’nun yapacağı alım miktarını sordu.

“TMO TAMAMINI ALACAĞINI AÇIKLADI”

Öztürk’e cevap veren Aksal, TMO’dan konuyla ilgili açıklama yapıldığını söyleyerek; “TMO açıklama yaptı. Sadece Edirne’de değil, Türkiye genelinde vatandaş ne kadar buğday vermek istiyorsa tamamını alacağını söyledi. Vatandaşımızın en ufak bir endişesi olmasın. Vatandaş TMO’ya ürününü vermek istiyorsa son vatandaşımız ürününü verene kadar TMO alımlara devam edecek” ifadelerini kullandı.

“RANDEVU SİSTEMİ KÜÇÜK ÜRETİCİYİ KORUYOR”

Aksal, randevulu alım sistemine geçen yıl geçildiğini hatırlatırken; “Aslında Edirne’de çok büyük bir problem olmadı. Bazı illerde daha az, bazı illerde daha çok vardı. Ama sonuçta ilk uygulamaydı. Bu dönemde çok fazla sıkıntı olacağını zannetmiyorum. Aslında sistem küçük üreticiyi koruyor. Çünkü daha önce 1-2 bin ton verebiliyordu. Şimdi günlük verebileceği miktar sınırlı. Küçük üreticiyi koruyan bir sistem olduğu için biz gerçekten memnunuz. Edirne’de günlük 30 ton civarında verebiliyorsunuz. 30 ton ve altı olan üreticilere de öncelik tanındı. Randevu sistemi küçük üreticiyi korur. Bazı aksaklıklar olsa da zamanla oturacaktır. Vatandaşlarımız endişe etmesinler. Son üreticimiz ürününü teslim edinceye kadar ürün almaya devam edeceğiz” dedi.

“FİYATTAN DAHA ÖNEMLİSİ VERİMDİR”

Buğday fiyatları ile ilgili de konuşan Aksal; “Buğdaya geçen yıl çok iyi bir fiyat verildi. Üreticinin beklentisinin bile üzerindeydi. Bu yıl üreticimiz belki aynı beklentideydi. Fiyatla ilgili değişik değerlendirmeler var. Benim de gönlüm çok daha yukarıda olmasını isterdi. Ama çok daha yukarıda olmasını, her şeyin en iyi olmasını en çok isteyecek bu ülkenin Cumhurbaşkanıdır. Fiyat önemli ama fiyattan daha önemli bir şey var. O da verimdir. Verim olmadıktan sonra fiyatın ne kadar olduğunun hiç kıymeti yok. Biz dünya fiyatları ile yarışmak zorundayız. Verimliliği arttırarak yarışıyoruz” sözlerine yer verdi.

“SULU TARIM İÇİN MÜCADELE VERİYORUZ”

Aksal, üretimde verimliliği arttırmanın yolunun sulu tarımdan geçtiğini söyleyerek; “Sulu tarım için de çok ciddi mücadele veriyoruz. Türkiye’de DSİ’nin en çok yatırım yaptığı illerin başında Edirne geliyor. Edirne’nin verimli toprakları, verimli topraklarını sulayacak sularımız var. Onun için en çok yatırım yapıldı. Barajlarımızdaki çalışmalar hızla devam ediyor. Çömlekköy barajının yapımına başladık. Karaağaç’ta ceviz üretimi, bölgede çeltik üretimi var. Bu nedenle fiyat önemli ama biz verimliliği arttırmak için mücadele edelim. Bunun için gece gündüz çalışıyoruz. Tasarruf tedbirleri var ama sulama projeleri tasarruf tedbirleri kapsamına alınmadı. Daha çok arazimizi sulayarak, daha fazla verim elde eden bir il olacağız” diye konuştu. Aksal, konuşmasının ardından meclis üyeleri ile tek tek selamlaşarak toplantıdan ayrıldı. Toplantı, Edirne Valisi Yunus Sezer tarafından gelen talep dilekçelerinin oylanması ile sona erdi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.