Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Akın görevi devraldı

Edirne’nin yeni belediye başkanı CHP’li Filiz Gencan Akın, önceki dönem belediye başkanı Recep Gürkan’dan görevi devraldı. Akın, Edirne’nin tarihteki ilk kadın belediye başkanı oldu.

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2024 16:06
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2024 17:15
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Akın görevi devraldı

Edirne’nin yeni belediye başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Av. Filiz Gencan Akın, Edirne Belediye Başkanlığı görevini devraldı.

Akın, CHP Edirne Merkez İlçe ve İl Örgütlerini ziyareti ile Atatürk anıtındaki çelenk töreninin ardından kortej eşliğinde Edirne Belediye Başkanlığı binasına yürüdü. Belediye Başkan Yardımcıları ve Kurum Müdürleri tarafından çiçekle karşılanan Akın, alkışlar eşliğinde belediye binasının bahçesine girdi. Akın, bahçede gökyüzüne beyaz güvercin bırakırken; Akın’ı belediye binası kapısında önceki dönem belediye başkanı Recep Gürkan karşıladı. Selamlaşmanın ardından Gürkan, Akın’ın kolunu kaldırırken; katılımcılar da alkışladı.

“EDİRNE TARİHİNDE BİR İLK YAŞANIYOR”

Akın ve Gürkan, daha sonra Edirne Belediye Başkanlığı makamına çıktı. Devir teslim törenine konuşan Gürkan, Edirne tarihinde bir ilkin yaşandığını belirterek; “1867’de kurulan Edirne Belediyesi’nin ilk kadın belediye başkanı, sevgili Filiz Gencan Akın’a görevi, koltuğu büyük bir mutlulukla devrediyorum. Sevgili Filiz başkan, Edirne’deki ilk kadın belediye başkanı olarak tarihteki yerini alıyor” ifadelerini kullandı. Gürkan, 10 yıllık görev sürecinde gerçekleştirdiği çalışmaların yer aldığı “10 yılda neler yaptık?” kitapçığı, Cumhuriyetin 100. Yılı Anıtı için hazırlanan projeyi ve Edirne Belediye Başkanlığı mührünü Akın’a takdim etti.

“İLK KADIN BELEDİYE BAŞKANI OLMAKTAN MUTLUYUM”

Akın da Gürkan’a teşekkür ederek; “Bugün de Edirne’nin ilk kadın belediye başkanı olarak görevi sizden devralmam, CHP bayrağını gönderden indirmeden burada olmaktan mutluyum. Sözümüzü yerine getirdik” dedi. Akın, görevi devraldıktan sonra belediye binası girişinde Edirnelilere seslendi. Akın, Edirnelilere teşekkür ederken; Edirne için çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Akın’ın konuşmasının ardından tören sona erdi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.