Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Akın; “Edirne’de kadın devrimi gerçekleştirdik”

Edirne’de 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri sonrası kent tarihinde ilk kadın Belediye Başkanı olan Filiz Gencan Akın, merkez ilçede de 7 kadın mahalle muhtar adayının kazandığına dikkat çekerek; “Edirne’de kadın devrimi gerçekleştirdik” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2024 15:15
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2024 15:18
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Akın; “Edirne’de kadın devrimi gerçekleştirdik”

Türkiye’de 31 Mart Pazar günü gerçekleşen Mahalli İdareler Seçimleri sonucu Edirne Belediye Başkanlığı görevine seçilen Av. Filiz Gencan Akın, katıldığı bir cenaze namazı sonrası basın mensuplarına açıklama yaptı.

Edirne’nin ilk kadın Belediye Başkanı olmanın onur ve gururunu yaşadığını söyleyen Akın, 7 mahallede de kadın muhtarların kazanmasıyla Edirne’de kadın devrimi gerçekleştiğini ifade etti.

Kadın muhtarlarla beraber çalışmaktan büyük mutluluk duyacağını belirten Akın; “Çok onurlu ve gururluyum. Gerçekten ilk gece inanılmaz büyük bir coşkuyla halkımızla buluştuk. Daha sonrasında da ulusal basında Edirne tarihinde bir ilki gerçekleştirerek adımızı duyurduk. O yüzden de çok mutluyum. Hatta Yunan basınına dahi konu olmuşuz. Bu da bizleri çok mutlu etti. Ben hep diyordum; Edirne’de bir kadın devrimi oluyor. Gerçekten bir kadın devrimi gerçekleştirdik. Muhtar adaylarımıza da gerçekten başarılar diliyorum. Bu dönemde onlarla birlikte çalışacak olmaktan da büyük bir mutluluk duyacağım” dedi.

“HİÇBİR ZAMAN UMUDUMU KAYBETMEDİM”

Hiçbir zaman umudunu kaybetmediğini ve olumsuz her şeye kulaklarını tıkayarak yola devam ettiğini söyleyen Akın; “Sadece ne kadar çok hemşehrimle bir araya gelebilirim, onlarla daha fazla nasıl kucaklaşabilirim, derdimizi nasıl anlatabilirimin telaşındaydım. O yüzden o ana kadar, son sandık kapanana kadar hep umutluyduk. Ama tabii ki seçim sonucunu öğrendikten sonra, her ne kadar beklediğiniz de bir süreç olsa da, bir taraftan Edirne'nin ilk kadın belediye başkanı olmak benim için o kadar değerli ki, o kadar büyük bir gurur ki. Ertesi gün uyandığımda şunu düşündüm; bir taraftan oy veren bütün hemşerilerime gerçekten minnet borçluyum ama diğer taraftan da oy vermeyen hemşerilerimi de düşündüm. Acaba onları artık nasıl kazanabilirim? Seçim sürecinde söylediklerimizin eyleme nasıl geçirebilirim? Hemen ayağa kalktım. Ondan sonra zaten o kadar güçlü bir motivasyon vardı ki hemen neler yapabiliriz diye hem ekibimizle tekrar bir araya geldik, hem çalışma başlattık. Hiç zaman kaybetmedik. Öyle öngörüyorduk zaten, ‘hiç durmayacağız’ dedik. Şimdi de öyle olacak” ifadelerini kullandı.

“MAZBATA TÖRENİ PERŞEMBE GÜNÜ”

Perşembe günü mazbatasını alacağını ve sahalara dönerek çalışmalara başlayacağını belirten Akın; “Mazbatamızın da bugün yaptığımız görüşme neticesinde Perşembe günü olduğunu öğrendik. Perşembe günü saatle ilgili de sosyal medya hesaplarımız ve belediye hesaplarımızdan duyurusunu yapacağız. Yine çok coşkulu bir şekilde bir araya gelerek törenimizi gerçekleştireceğiz. Mazbatayı aldıktan sonra da hemen sahalara geri dönüyoruz, çalışmalarımızı başlatıyoruz. Belediyede çalışan arkadaşların da o kadar motivasyonları yüksek ki bir an önce işimize koyulma gayretindeyiz. O yüzden çok mutluyum. 5 yıl boyunca da bu böyle devam edecek” diye konuştu.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.