Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Akın; “Biz Her Zaman Yaşatmaktan Yana Olacağız”

Edirne Belediyesi tarafından 2025-2029 stratejik plan toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda söz alan 22 Dost Eli Ekoloji Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Esvet Kütük’ün hayvan hakları ile ilgili yasa çıktığında belediye başkanlarına cezai işlem uygulansa dahi sokak hayvanlarını toplatıp öldürmeyeceğinize söz veriyor musunuz? Sorusuna Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın cevap vererek; “Bedeli her ne olursa olsun biz her zaman yaşatmaktan yana olacağız” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2024 13:15
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2024 13:16
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Akın; “Biz Her Zaman Yaşatmaktan Yana Olacağız”

Edirne Belediyesi tarafından 2025-2029 stratejik plan toplantısı Edirne Belediyesi Küçük Salon'da gerçekleştirildi. Programa Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, sivil toplum kuruluşları, dernek üyeleri katıldı. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Daha sonra konuşmalarla devam etti.

“SOKAK HAYVANLARINI ÖLDÜRMEYECEĞİNİZE SÖZ VERİYOR MUSUNUZ?”

Programda söz alarak konuşan 22 Dost Eli Ekoloji Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Esvet Kütük, “Edirne devlet desteklemelerinden neden yararlanma konusunda isteksiz? Mesela Kırsal Kalkınmayı Destekleme hibeleri 2024 yılı için Edirne’ye açıldı. Ancak Edirne’de şimdiye kadar başvuru yapılmadı. Çünkü çiftçimiz bunu bilmiyor ve değerlendirmiyor. Biz bu hibelerle mama üretim tesisi kurabilir diye Veteriner İşleri Müdürlüğü ile görüştük fakat herhangi bir dönüş olmadı belediyeden. Ayrıca şehrin yer altı suları alarm vermekte fakat çiftçiler bilinçsiz sulamaya devam etmekte bununla ilgili çiftçilere neden bir eğitim verilmiyor. Son olarak hayvan hakları konusunda bir yasa var. Daha önce açıkladınız ama ben bütün STK’lar buradayken bir kez daha teyit etmenizi istiyorum. Yasa çıktığında ilgili belediye başkanlarına cezai işlem uygulansa dahi, sokak hayvanlarını toplatıp öldürmeyeceğinize söz veriyor musunuz?” ifadelerine yer verdi.

“KESİNLİKLE SÖZ VERİYORUM”

Her zaman yaşatmaktan yana olduklarını aktaran Akın, “Kesinlikle söz veriyorum. Bu göreve geldiğim andan itibaren ve öncesinde o kadar çok ateşten gömlekleri giydim, bazen öyle şeylerle karşılaştım ama doğru olan şeyleri yapmaktan asla vazgeçmedim. Bedeli her ne olursa olsun biz her zaman yaşatmaktan yana olacağız” diye konuştu.

“EDİRNE BU KONUDA SIKINTILI GÜNLERE DOĞRU GİDİYOR”

Edirne’deki su sıkıntılarıyla alakalı birçok projenin gerçekleşeceğine değinen Akın, “Su krizi ile ilgili olarak çok haklısınız. Türkiye Belediyeler Birliği’nde encümenim aynı zamanda. Bununla ilgili olarak çok güzel bir yol haritası belirledik. Bence bundan sonraki en krizimiz aslında su ve gıda krizi. Edirne de bu konuda sıkıntılı günlere doğru gidiyor. Bizim de bununla ilgili olarak yapmamız gereken çok şey var. Ben belediye başkanı olarak bunun farkındayım. Türkiye Belediyeler Birliği’nden de destek alarak su ile ilgili birçok projeyi gerçekleştireceğiz” ifadelerine yer verdi.

"MAMA ÜRETİM TESİSİ İÇİN ADIM ATILDI"

Mama üretim tesisi konusundaki soruya da yanıt veren Başkan Akın, dün bu konuda bir adım attıklarını belirterek, "Onunla ilgili bize bir bütçe ayrılır mı bilemem ama biz bunu bütçe olarak kendimiz yapacağız" dedi.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.