Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Akgün’den aday adaylığı başvurusu

Edirne’de CHP’nin çeşitli görevlerinde bulunan ve son olarak İl Genel Meclisi Üyeliği yapan Erdal Akgün, yeniden İl Genel Meclisi Üyeliği’ne aday adaylığı başvurusu yaptı. Akgün, parti tabanı ve kırsal kesimden gelen talep üzerine aday adayı olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 29.11.2023 11:50
Haber Güncellenme Tarihi: 29.11.2023 11:50
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Akgün’den aday adaylığı başvurusu

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Edirne’de kurucu merkez ilçe yönetim kurulu üyeliğinden il yönetim kurulu üyeliğine, merkez ilçe başkanlığından il genel meclisi üyeliğine kadar çeşitli görevlerinde bulunan Erdal Akgün, 31 Mart 2024’te düzenlenecek yerel seçimler öncesi aday adaylığı başvurusunu yaptı.

Akgün, CHP Edirne Merkez İlçe Örgütü’nü ziyaret ederek, Edirne İl Genel Meclisi Üyeliği için aday adaylığı başvuru belgesini Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı’ya teslim etti. Akgün, başvurusunun ardından Batı Ekspres’e açıklama yaptı.

“İNSANLARIMIZIN İSTEKLERİ DOĞRULTUSUNDA ADAY ADAYI OLDUM”

Akgün, İl Genel Meclisi Üyeliği’ne aday adaylığı başvurusunu yapmasının nedenlerini açıklarken; “Parti tabanından ve kırsal bölgedeki insanlarımızın istekleri doğrultusunda tekrar aday adayı oldum. İl Genel Meclisi Üyeliği’ne aday adaylığım tamamen CHP seçmeninin istekleri doğrultusunda olmuştur. İnsanlarımız, İl Genel Meclisi’nde bir eksiklik olduğunu, benim Meclis’te olmamamdan dolayı tarım kesiminin ve köylerin öksüz kaldığını söylediler. Ben de bu açığı kapatmak için, onların istekleri doğrultusunda aday adayı oldum” ifadelerini kullandı.

“CHP’NİN BAŞARISINI ARTIRIYORDUK”

Edirne İl Genel Meclisi Üyeliği görevinde bulunduğu dönemde gerçekleştirdiği çalışmalara dikkat çeken Akgün; “Seçmenimiz, İl Genel Meclisi Üyeliğim döneminde ayda en az 3-4 defa ulusal basında haber olarak bölgemizin problemlerini çok iyi anlattığımı söyledi. Yerel meclisin ayda en az 3-4 defa ulusal basında haber olması kolay değil. Bu da CHP’nin başarısını arttırıyordu. Bizim olduğumuz dönemlerde CHP’nin köylerdeki gücü belli, olmadığımız dönemlerde köylerde aldığı oy da, CHP’nin durumu da ortadadır. Ben, CHP’lilerin istekleri doğrultusunda hareket ettim. Benim için en kutsal şey emek ve ekmektir. Her kesimden, nerede olursa olsun emekçinin, alın teriyle kazananın yanında oldum, olmaya da devam edeceğim” dedi.

“BELEDİYE BAŞKANI ANKETLE, İL GENEL MECLİSİ ÖNSEÇİMLE BELİRLENMELİ”

Akgün, yerel seçimler öncesi CHP’nin aday belirleme yöntemi ile ilgili de konuşurken; “Belediye Başkan adayının, seçmen tarafından anketle belirlenmesinden yanayım. İl Genel Meclisi Üyeleri’nin belirlenmesi için de önseçim yapılmasından yanayım. Önseçim yapıldığında kimlerin olacağını herkes biliyor. Seçmende olmayan insanların Meclis’te olmaması gerektiğine inanıyorum. Kendime, yaptıklarıma güveniyorum. Her zaman seçmenin emrinde oldum. Kimin ne derdi varsa oradaydım. Çünkü CHP’lilik bunu gerektiriyordu. Geçmişime inanarak geleceğe de güvenle bakıyorum. İl Genel Meclisi Üyeliği’nde mutlaka önseçim yapılmalıdır” sözlerine yer verdi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.