Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Akdağ; “Ortak akla inanarak yola çıktık”

Edirne’de büyük mahallelerin bölünmesinden sonra Eski TOKİ mevkii, Kurtuluş Mahallesi olarak ayrıldı. Yaklaşan yerel seçimlerde Kurtuluş Mahallesi Muhtar Adayı olan Önder Akdağ, ekip olarak ortak akla inanarak yola çıktıklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 25.01.2024 16:33
Haber Güncellenme Tarihi: 25.01.2024 16:36
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Akdağ; “Ortak akla inanarak yola çıktık”

Edirne’de bazı mahallelerin bölünmesinden sonra yeni oluşan mahallelerde muhtar olmak isteyenler de adaylıklarını açıklamaya başladılar. Barutluk Mahallesi de Eski TOKİ ve Bel-Koop Konutları bölgesine doğru büyümesiyle Kurtuluş Mahallesi olarak ikiye ayrıldı. Yeni oluşan Kurtuluş Mahallesi sakinlerinden Önder Akdağ da bugün düzenlediği basın toplantısıyla muhtarlığa adaylığını açıkladı. Mahallenin sorunlarını bildiğini, çözümlerinin de olduğunu belirten Akdağ, aza adaylarıyla beraber ekip olarak çalıştıklarını söyledi. Akdağ; “Bugün burada kadim şehir Edirne’mizin yeni mahallesi Kurtuluş Mahallesi’nin muhtarlığıyla ilgili adaylığımızı duyurmak adına sizlerle bir aradayız. Edirne’de büyük mahallelerimiz vardı, bunlar bölündü. Burası da Barutluk Mahallesi’nden bölünen yeni bir mahallemiz. Biz de burada yaşayan insanlar olarak bu sürecin içinde yer almak istedik. Mahallemizde yapılacak çok iş var. Yarınlarımıza, çocuklarımıza daha yaşanabilir, daha nitelikli, spor alanlarıyla, sosyal donatı alanlarıyla daha yaşanabilir bir mahalle bırakmak adına ve kurumlarla köprü görevi görerek bunları yerine getirmek adına bu göreve talip olmuş durumdayız. Genelde muhtar adayları konuşuyor ama biz gerçekten ortak akıla inanan bir ekiple ortaya çıktık. Aza ekibimiz mahallede oturan, mahallenin sorunlarını bilen kişiler. Bunları bilerek bütün sorunların kaynağını, temellerini tespit etmiş durumdayız. Çözüm adına da bu süreci tamamlamak adına muhtar olmadan başladığımız işler var. Bizim görevimiz bu günler için değil. Yarınlar için çocuklarımız için, geleceğimiz için burada nitelikli bir yaşam alanı oluşturmaktan bahsediyoruz. Çocuklarımız için bunları yapmak bir vatandaşlık görevimiz. Sorunları biliyoruz, çözümlerini biliyoruz. Bütün mahalle sakinlerimizi bu süreçte birlikte bu yolu yürümeye davet ediyoruz” dedi.

“KADIN KOOPERATİFİ KURACAĞIZ”

Mahalleyle ilgili projelerini sıralayan Akdağ, kadınların el işlerini satarak aile bütçesine katkıda bulunacakları bir kooperatif oluşturacaklarını söyledi. Akdağ; “Ortak yaşam alanlarımızla ilgili sorunlarımız var. Spor alanımız yok, kreş yok, Pazar yerimiz yok. Kullanılmaz durumda bir parkımız var, yollarla ilgili sıkıntılarımız var. Bunların hepsi önceliklerimiz arasında ama aynı zamanda ilk yapacağımız işlerden birisi pazar başladığı zaman mahallemizde oturan bütün kadınların evinde ürettiği malzeme, materyalleri satarak aile bütçesine katkıda bulunacağı bir günü mahallemizdeki kadınlara tahsisini sağlayacağız. Aynı zamanda bir kooperatif çalışması yapıyoruz. Kadınların aile bütçesinde katkıda bulunacağı bir kooperatif çalışması olacak” ifadelerini kullandı.

Muhtar adayı Önder Akdağ, aday açıklamasının ardından mahallenin ağaçlandırılması için çalışma yürüteceklerini belirterek, bunun ilk adımı olarak fidan dikti. 

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.