Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Akalın; “Milli Eğitim Bakanını kınıyorum”

İYİ Parti Edirne Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Akalın, TÜ’de düzenlenen konferansta ÇEDES projesinin sorulması üzerine proje nedeniyle Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’i kınadığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 05.01.2024 18:35
Haber Güncellenme Tarihi: 05.01.2024 18:45
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Akalın; “Milli Eğitim Bakanını kınıyorum”

İYİ Parti Edirne Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Akalın, Trakya Üniversitesi (TÜ) İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Prof. Dr. Fehmi Yıldız Konferans Salonu'nda düzenlenen Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) işleyişi konulu konferansta öğrencilerin sorularına cevap verdi.

Konferansa; TÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Gençler, İYİ Parti Edirne İl Başkanı Alpay Alpagut Engin, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

“ADAM KAYIRMAK ÜLKEYİ KARANLIĞA GÖTÜRÜR”

Uluslararası İlişkiler 2. Sınıf öğrencisi Buğra Alp Yörük, gerçekleştirilen konferansta söz isteyerek Akalın’a; “Bu sene açıklanan TÜİK verilerine göre açıklanan enflasyon oranının doğruluk oranı tartışılır. Bu ekonomik kriz sebebiyle birçok üniversite öğrencisi okulu bırakmak zorunda kaldı ve az bir miktar ile bir şeyler başarmaya çalışan gençler bu ülke için kendisinden birçok şeyi feda etmeye hazırdı. Ancak bazı kesimden kişiler oturduğu yerden mesaj yoluyla torpil isteyerek yerlerini doldururken, bizim hangi adaletten ve demokrasiden bahsetmemiz gerekiyor? Yıllar boyunca torpil düzeni ile makama ve mevkiye gelen kişiler bizlerin kaderini belirlerken, biz gençler bu durum konusunda ne yapmamız gerekiyor?” sorusunu sordu. Akalın, cevap olarak şu ifadelere yer verdi; “Enflasyon rakamlarına ben inanmıyorum. Ülkenin en önemli sorunu enflasyondur. Enflasyon bir canavardır. İşimiz çok zor. Adam kayırmak ülkeleri karanlığa götürür. Liyakatli insanların göreve getirilmemesini sağlar ve özellikle bizim türdeki ülkelerde çok büyük bir hastalıktır. Biz bunu yenemezsek ne hukuktan, ne de adaletten bahsedemeyiz. Fakat ben bunun değişeceğine inanıyorum” dedi.

“ÜLKEMİZİ KARIŞTIRMA PLANI OLARAK GÖRÜYORUM”

Siyaset Bilimi Kamu Yönetimi’nde okuyan Burak isimli bir öğrenci ise ÇEDES Projesi ile okullara manevi danışmanlar atandığını, cemaatlerle protokol yapılmaya devam edileceğini hatırlatarak, “Bu sistemi nasıl görüyorsunuz?” sorusunu sordu. Akalın ise öğrencinin sorusuna cevap vererek; “Ben bunu ülkemizi karıştırma planı olarak görüyorum. Milli Eğitim Bakanını kınıyorum” ifadelerine yer verdi.

“YURT SORUNLARINI DİLE GETİRDİK”

Siyaset Bilimi Kamu Yönetimi 1. Sınıf öğrencisi Hayat Taşçı ise Akalın’a; “TBMM’de Milletvekili olduğunuzdan beri öğrenciler için bir faaliyet yaptınız?” sorusunu yöneltti. Akalın da soruya cevap vererek; “Öğretim elemanlarımız ile ilgili soru önergeleri ve araştırma önergeleri verdik. Fakat öğrencilerle ilgili bu manada bir şey yapmadık. Fakat öğrencilerimizin sorunları ile ilgili özellikle yurt sorunlarıyla ilgili mecliste dile getirdik. Öğrencilerin barınma sorunlarının ciddi bir sorun olduğunu düşünüyoruz. Bunu gündeme getirdik ama onun haricinde bir şey yapmadık” diye konuştu.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.