Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AKALIN’DAN TUTUKLU GAZETECİ VURGUSU

İYİ Parti Edirne Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Akalın, Ortadoğu’daki çatışmaları gözler önüne seren gazetecilere ve tutuklu gazetecilere dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2023 15:20
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2023 15:20
Kaynak: Haber Merkezi
AKALIN’DAN TUTUKLU GAZETECİ VURGUSU

İYİ Parti Edirne Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Akalın, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Akalın, mesajında özellikle Filistin'deki çatışmaları tüm dünyaya duyuran ve çocukların yaşadığı dramları gözler önüne seren gazetecilere teşekkür etti.

“HAYATLARINI TEHLİKEYE ATIYORLAR”

Prof. Dr. Mehmet Akalın, "Filistin'de yaşanan insanlık dramını cesaretle tüm dünyaya aktaran gazeteciler, gerçeklerin peşinde koşarken kendi hayatlarını tehlikeye atıyorlar. Onların verdiği bu mücadele, dünya liderlerinin vicdanlarının sesine kulak vermesi için bir çağrıdır. Gazeteciler, sadece bir meslek icra etmekle kalmıyor, aynı zamanda insanlık adına büyük bir görev üstleniyorlar" dedi.

“DEMOKRASİNİN VAZGEÇİLMEZ UNSURU”

Milletvekili Akalın, ayrıca Türkiye'de ve dünyanın çeşitli yerlerinde tutuklu bulunan gazetecilere de dikkat çekerek, basın özgürlüğünün önemine vurgu yaptı. Akalın "Maalesef dünyanın birçok yerinde olduğu gibi ülkemizde de gazetecilik faaliyetleri sebebiyle birçok kişi tutuklu. Basın özgürlüğü demokrasilerin vazgeçilmez unsurlarından biri olup, tutuklu gazetecilerin durumu uluslararası camiada endişeyle takip edilmektedir" ifadelerini kullandı.

DÜNYA GAZETECİLER GÜNÜNÜ KUTLADI

Akalın daha sonra şöyle dedi: "Bu anlamlı günde, Edirne’mizdeki gazeteci dostlarım ve başta Ortadoğu olmak üzere dünyanın dört bir yanında barışın tesisi için çalışan ve gerçeği halka ulaştırmak için çaba gösteren tüm gazetecilerin Dünya Gazeteciler Günü'nü kutluyorum. Her biri, bu zorlu süreçte umudun ve vicdanın sesi olmaya devam etmektedir."

Prof. Dr. Mehmet Akalın, tüm gazetecilere adanmış bu özel günün, dünya barışına ve basın özgürlüğüne katkı sağlamasını temenni ederek, mesajını sonlandırdı.

Kaynak: Haber Merkezi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.