Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti’den Kadir Çakay da aday adayı

AK Parti’den Edirne Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıklayan Kadir Çakay, başvurusunu resmen yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2023 14:14
Haber Güncellenme Tarihi: 16.11.2023 14:14
Kaynak: Seçiniz
https://batiekspres.com/
AK Parti’den Kadir Çakay da aday adayı

Adalet ve Kalkınma Partisi’nden (AK Parti) Edirne Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıklayan Kadir Çakay, AK Parti il binasında belediye başkanlığı adaylığı başvurusunda bulundu. Programa AK Parti İl Başkan Yardımcısı Rasim Özgün, AK Parti Edirne Belediye Başkan aday adayı Kadir Çakay, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Engin Makak, AK Parti Yönetim Kurulu üyesi Erdi Ertek ve partililer katıldı.

“AK PARTİ BELEDİYECİLİĞİNİN İMZASINI VURACAĞIZ”

AK Parti belediyeciliğinin gerçekleşecek seçimde imzasının atılacağına değinen AK Parti İl Başkan Yardımcısı Rasim Özgün, “Her yiğidin gönlünde bir aslan yatar, her partilinin gönlünde de bölgesine, beldesine hizmet etmek yatar. Bugün Kadir Çakay arkadaşımız da Türkiye Kızılay’ı Edirne Şube Başkanlığı yaptı ve birçok hizmet verdi. Ve partimizi tercih ederek, partimize daha iyi hizmet edebilmek için bugün belediye başkanlığına aday adaylığını açıklıyor. Kendisine şimdiden hayırlı olsun diyoruz. Biliyorsunuz bu siyaset yolculuğu uzun bir yolculuk. Aday adayı olabilmek var olamamak var. Önemli olan partinin bayrağını zirveye birlik içerisinde taşıya bilmektir. Seçilsin veya seçilemesin inşallah el ele, kol kola bir arkadaşımızın adaylığında bundan sonra AK Parti belediyeciliğinin imzasını vuracağız” dedi.

“EKSİK EVRAĞI YOK”

AK Parti’den aday adaylığını açıklayan Kadir Çakay’ın eksik evrağı olmadığına değinen AK Parti Yönetim Kurulu üyesi Erdi Ertek, “Kadir abimiz 10 yıldır Kızılay İl Başkanlığı yaptı, çok güzel hizmetler verdi. Öncelikle aday adaylığı başvurusu sürecinde hiçbir eksik evrağı yok. Kendisine pandemi döneminde beraber Kızılay ile birlikte yaptığımız hizmet için teşekkür ediyorum. Kendisinin aday adaylığı başvuru evrakları il başkanlığı olarak inceledik ve herhangi bir eksikliği olmadığını gördük. Kendisine aday adaylığını kabul etmiş oluyoruz. Ve aday adaylığı sürecinde kendisine başarılar diliyoruz” ifadelerine yer verdi.

“HAYIRLI OLSUN”

Çakay’a hayırlı olsun dileklerinde bulunan Merkez İlçe Başkanı Engin Makak “31 Mart 2024 Yerel Seçim süreci 10 Kasım itibari ile başlamış bulunmaktadır. Bugün teşkilatımızda Kadir Çakay abimiz aday adaylığını açıklayacak. Buradan Kadir Çakay abimize hayırlı olsun diyoruz” diye konuştu.

“EDİRNE’DE DEĞİŞME ZAMANI GELDİ”

Edirne’de değime zamanı geldi diyen aday adaylığını açıklayan Kadir Çakay şöyle konuştu: “Bugün itibariyle 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan belediye seçimlerine aday olmak için sizlerden aldığım Türk Kızılay’ı Edirne Şubesi emanetini gururumla bırakarak teslim ettim. Siyasete Anavatan Partisi’nde gençlik kolları başkanlığı ile başladım. 2002 yılında Anavatan Partisi Edirne 2. Sıra Milletvekili adayı oldum.  O benim için siyasi anlamda güzel bir tecrübe oldu. 2004 yılında AK Parti’ye üye oldum ve AK Parti saflarına katıldım. O dönemde 2004 yılında yapılan yerel seçimlerde belediye başkanlığına aday adayı oldum. Sene 2024. Tam olarak 20 sene. Bu 20 sene içerisinde 2004’de aday olduğumda kendimde gördüğüm eksiklikleri 20 yıldır çalışarak, kendimi geliştirerek bu günlere hazırladım. Ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde, yaparsa AK Parti yapar, yaptıysa AK Parti yaptı dedirtmek için 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan seçimlerde AK Parti’den belediye başkanlığına adaylığımı açıklıyorum. Siyasi parti gözetmeksizin bugün bu toplantıda bana destek verdiğiniz için teşekkür ediyorum. Bu çıktığım yolda birlikte yürümeye devam edeceğiz. Son söz olarak Edirne’de değişme zamanı geldi diyorum.”

4 ADAY ADAYI

AK Parti’de Edirne İl Başkanlığı için aday adaylığı başvurusu yapanların sayısı 4’e ulaştı. İlk başvuruyu Metin Barmanbay yapmıştı. Önceki dönem AK Parti Edirne Merkez İlçe Başkanı Önder Özcan ve Erdinç Balıkçı’dan sonra Kadir Çakay’ın başvurusuyla aday adayı sayısı 4 oldu.

MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.