Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aile hekimlerinden “vergide adalet” için süresiz eylem

Edirne’de aile hekimleri “Aile Hekimliği Çalışanları Vergide Adalet İstiyor" diyerek bugün süresiz eylemlerini başlattılar.

Haber Giriş Tarihi: 21.02.2024 13:33
Haber Güncellenme Tarihi: 21.02.2024 13:34
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Aile hekimlerinden “vergide adalet” için süresiz eylem

Türk Tabipleri Birliği Aile Hekimliği Kolu Sağlık Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası geçtiğimiz hafta Edirne’den vergide adalet istediklerini belirterek bir basın açıklaması gerçekleştirmişti. Bu hafta da aile hekimleri vergide adalet için süresiz eylemlerini başlattılar.

Aile Hekimi Dr. Seher Çimen Özgen, sosyal medyanın gücünü kullanarak eylemlerini bugünden itibaren başlattıklarını belirtti. Aile hekimlerinin bu ülkenin vatandaşı olduğunu belirten Özgen, “Biz bu ülkenin vatandaşıyız. Vergi vermeyelim demiyoruz ancak bu ülkenin en yüksek diliminden vergi veren gruptan da olmak istemiyoruz” dedi.

“SESİMİZİ DUYURANA KADAR DEVAM”

Özgen, “Elimizde bazı veriler var. Son bir yıl içerisinde bir aile sağlığı çalışanının ve aile hekiminin aldığı maaşlar var. Bizim en büyük sorunumuz aile sağlığı çalışanları ve aile hekimleri olarak 5-6 kalemde farklı maaşlar alıyoruz. Teşvik maaşı, seyyanen zam vb. Ve bu maaşlar bizim emekliliğimize yansımıyor ancak sanki emekliliğe yansıyormuş gibi toplam aldığımız maaş üzerinden vergilendiriliyoruz. Bunun sonucunda da çok erken bir sürede vergi dilimine takılıyoruz. Maaşımızın 2. ayından itibaren ve yıl sonuna doğru yüzde 35’lere varan vergi kesintisine uğruyoruz. Bizim talebimiz; biz bu ülkenin vatandaşıyız. Vergi vermeyelim demiyoruz ancak bu ülkenin en yüksek diliminden vergi veren gruptan da olmak istemiyoruz. Vergide adalet istiyoruz. Bu nedenle her Çarşamba günü sosyal medyanın da gücünü kullanarak, Sayın Sağlık Bakanı, Sayın Maliye Bakanı’na, vatandaşlara, kanun yapıcılara sesimizi duyurana kadar sosyal medyadan seslenmeye devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.