Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Adrese Teslim” 6 Kadro Daha İptal

Trakya Üniversitesi daha önce doktor ve doçent kadrosuna alacağı 6 kadroyu daha iptal etti. İlandaki kadrolar, “adrese teslim kadro” olduğu gerekçesiyle kamuoyunda tartışma yaratmıştı.

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2024 09:01
Haber Güncellenme Tarihi: 07.08.2024 09:01
Kaynak: MURAT SAVAŞ
“Adrese Teslim” 6 Kadro Daha İptal

Trakya Üniversitesi’nin 29 Temmuz 2024 tarihli Resmi Gazete’de ilan ettiği kadroların 6’sı daha “görülen lüzum üzerine” iptal edildi. İptal ilanı bugünkü Resmi Gazete’de yayınlandı.

Üniversite daha önceki ilanda İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi için uluslararası siyaset alanında bir doçent, bir doktor öğretim üyesi, üretim yönetimi ve pazarlama alanında bir doktor öğretim üyesi ve siyasi tarih alanında bir doktor öğretim üyesi kadrosu açmıştı. Aynı ilanda Uzunköprü Meslek Yüksek Okulu için işletme yönetimi alanında bir doktor öğretim üyesi ve Uzunköprü Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu için yönetim bilişim sistemleri alanında bir doktor öğretim üyesi alınacağı belirtilmişti.

Resmi Gazete’nin bugün yayınlanan sayısında bu kadrolar “görülen lüzum üzerine” iptal edildi.

ADRESE TESLİMİ HATIRLATAN ŞARTLAR

Kadro ilanlarında uluslararası siyaset alanında alınacak bir doktor öğretim üyesinin taşıyacağı şartlar olarak “uluslararası İlişkiler programında doktora yapmış, siber güvenlik ve uzay güvenliği üzerine çalışmalar yapmış olmak” şartı konmuş.

Diğer örnekler ise şöyle:

Üretim yönetimi ve pazarlama alanındaki bir doktor öğretim üyesi için şartlar: “İşletme anabilim dalında doktora yapmış, materyalizm ve sürdürülebilir pazarlama alanlarında çalışmalar yapmış olmak.”

Siyasi tarih alanındaki bir doktor öğretim üyesi için aranan şartlar: “Uluslararası İlişkiler programında doktora yapmış, Türk-Alman İlişkileri ve Osmanlı göç politikası üzerine çalışma yapmış olmak.”

İşletme yönetimi alanında alınacak bir doçent için aranan şartlar: “Yönetim ve organizasyon bilim / sanat alanında doçent unvanı almış, Osmanlı İmparatorluğunda girişimcilik konusunda çalışmalar yapmış olmak.”

Yönetim bilişim sistemleri alanında alınacak bir doçent için aranan şartlar: “Pazarlama bilim / sanat alanında doçent unvanı almış, boykot davranışı ile çevrim içi etkinlik üzerine çalışma yapmış olmak.”

Trakya Üniversitesi daha önce de “adrese teslim” olduğu gerekçesiyle tartışmalara konu olan bir doktor öğretim üyesi kadro ilanını iptal etmişti.

MURAT SAVAŞ

Kaynak: MURAT SAVAŞ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.