Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Açıklanan Fiyatlar Maliyeti Karşılamaktan Bile Uzak”

Saadet Partisi Havsa İlçe Başkanı Murat Aladağ, açıklanan buğday ve arpa fiyatlarının çiftçilerin beklentilerini karşılamadığını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2024 16:29
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2024 16:32
Kaynak: ERGİN SÖZER
“Açıklanan Fiyatlar Maliyeti Karşılamaktan Bile Uzak”

Saadet Partisi Havsa İlçe Başkanı Murat Aladağ, makarnalık buğday için ton başına 10 bin lira, ekmeklik buğday için ton başına 9 bin 250 lira ve arpa için ton başına 7 bin 250 lira olarak açıklanan fiyatların çiftçiler tarafından büyük bir hayal kırıklığı ile karşılandığını ifade etti.

www.batiekspres.com haber sitesine konuşan Aladağ, “Açıklanan bu fiyatlar, çiftçilerimizin maliyetlerini bile karşılamaktan uzak. Artan girdi maliyetleri, mazot ve gübre fiyatları göz önünde bulundurulduğunda, çiftçilerimizin emeğinin karşılığını alması mümkün değil. Bu durum, çiftçilerimizin sürdürülebilir tarım yapmasını engellemektedir. Tarım sektörünün desteklenmesi, üretimin artması ve çiftçilerimizin refah seviyesinin yükseltilmesi için fiyatların yeniden gözden geçirilmesi ve çiftçilerimizin beklentilerini karşılayacak seviyelere çekilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde, üreticilerimiz büyük sıkıntılar yaşamaya devam edecektir” diye konuştu.

Murat Aladağ, açıklanan bu fiyatların tekrar düzenlenmesi gerektiğini vurgulayarak, “Çiftçilerimizin emeğinin karşılığını alması, ülkemizin tarımsal üretiminin sürdürülebilirliği için hayati öneme sahiptir. Çiftçilerimizin hak ettiği değeri bulması için mücadelemizi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

ERGİN SÖZER

Kaynak: ERGİN SÖZER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.