Hava Durumu

Acet; “Ücretli Öğretmenlerin Ders Ücretleri Yatırılmalı”

Eğitim-Sen Edirne Şube Başkanı Ahmet Acet, ücretli öğretmenlerin 5 Aralık’ta alması gereken ders ücretlerinin yatırılmadığını açıkladı. Acet, ders ücretlerinin yatırılmasını talep ederken “Ücretli öğretmenler daha fazla mağdur edilememelidir” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2024 17:15
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2024 17:15
Kaynak: Haber Merkezi
Acet; “Ücretli Öğretmenlerin Ders Ücretleri Yatırılmalı”

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Edirne Şubesi, ücretli öğretmenlerin ders ücretlerinin geciktiğine dikkat çekerek, ders ücretlerinin yatırılmasını talep etti.

Eğitim-Sen Edirne Şube Başkanı Ahmet Acet, ücretli öğretmenlerin geciken ders ücretlerinin derhal yatırılması gerektiğini söyleyerek; “Ücretli öğretmenler daha fazla mağdur edilememelidir” dedi.

“10 GÜNDEN FAZLA ZAMAN GEÇMESİNE RAĞMEN YATIRILMAMIŞ”

Acet, iktidarın her fırsatta bütçeden “Aslan Payı” dediği büyük bir bölümün eğitime ayırmakla övündüğünü belirterek; “Binlerce ücretli öğretmenin 5 Aralık’ta yatması gereken ek ders ücretleri aradan 10 günden fazla zaman geçmesine rağmen hala yatırılmamış, çok sayıda arkadaşımız mağdur edilmiştir. 2024 yılı Aralık ayı ek ders ücretleri birçok il ve ilçede hala ödenmemiştir. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından görevlendirilen ücretli öğretmenlerin, emeklerinin karşılığı olan ek ders ücretlerinin zamanında yatırılmaması, ücretli öğretmenlerin zaten güvencesiz olan çalışma koşullarını daha da zorlaştırmıştır” ifadelerini kullandı.

“YAŞAMLARINI DAHA DA ZORLAŞTIRMAKTADIR”

Ücretli öğretmenlerin, kadrolu meslektaşlarıyla aynı işi yapmalarına rağmen daha düşük ücret aldıklarına dikkat çeken Acet; “Sigorta primleri sadece çalıştıkları günler üzerinden yatırılmaktadır. Eğitim öğretim gibi önemli bir alanda güvencesiz istihdam edilen ücretli öğretmenlerin hak ettikleri ücretlerin zamanında ödenmemesi, arkadaşlarımızın yaşamını daha da zorlaştırmakta, kira ve faturalar nedeniyle ciddi mağduriyetler yaşanabilmektedir. Öğretmenlerin maaşlarının ve ek ders ücretlerinin gecikmesi, yalnızca maddi bir sorun değil, aynı zamanda eğitim emekçilerine verilen değeri göstermesi açısından düşündürücüdür. Her ay düzenli bir şekilde yapılan bu gecikmeler, öğretmenlerin ekonomik olarak zor durumda kalmasına neden olurken, her yıl sonunda ve başında benzer sorunlar yaşanması dikkat çekicidir” dedi.

“TÜM ÖĞRETMENLER GÜVENCELİ VE KADROLU İSTİHDAM EDİLMELİ”

Acet, konuyla ilgili Eğitim-Sen’in öncelikli taleplerini açıklarken; “Eğitim-Sen olarak öncelikli talebimiz; ücretli öğretmenlik sistemine son verilerek, tüm öğretmenlerin güvenceli ve kadrolu olarak istihdam edilmesidir. Bugün fiilen uygulanan ücretli öğretmenlerin hak ettikleri ek ders ücretlerinin zamanında ödenmesi için derhal adım atılmalı, yaşanan mağduriyetlerin önüne geçilmelidir. Kadrolu, sözleşmeli ve ücretli öğretmenlerin çalışma koşulları iyileştirilmeli, hak kayıplarının önüne geçilmelidir. Eğitim, nitelikli bir şekilde sürdürülebilmesi için öğretmenlerin haklarının korunması ve onlara gereken değerin verilmesi şarttır. Eğitim emekçileri, hak ettikleri ücretlerin geç ödenmesi gibi sorunlarla uğraşmak zorunda kalmamalıdır. Millî Eğitim Bakanlığı, bu gecikmelere bir an önce son vererek eğitim sisteminde yaşanan sorunları kalıcı olarak çözmek için somut adımlar atmalıdır” sözlerine yer verdi.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Haber Merkezi

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.