Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

816 SAĞLIK İŞÇİSİNE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ

Edirne Trakya Üniversitesi’nde görev yapan 816 sağlık işçisi adına Öz Sağlık-İş Sendakası ile işveren sendikası TÜHİS arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2023 15:00
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2023 15:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
816 SAĞLIK İŞÇİSİNE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ

Geçtiğimiz dönem üniversite ile imzalanan TİS’in üzerine KÇP’den kaynaklanan hakların eklenmesiyle birlikte işçiler kazanımı yüksek bir toplu sözleşmeye kavuştu.

Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert ve TÜHİS Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Yılmaz’ın imza attığı toplu iş sözleşme töreni TÜHİS Genel Merkezi’nde gerçekleşti.

Sözleşme törenine Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert’in yanı sıra Genel Başkan Yardımcısı Adem Yavuz, TİS ve Mevzuat Uzmanı Ecrin Ferah, Edirne Şube Başkanı Emre Promet, Şube Başkan Yardımcısı İsmail Kurtuluş ve Trakya Üniversitesi Temsilcisi Gökhan Aslan katılırken, toplu sözleşmeye TÜHİS adına Genel Sekreter Adnan Çiçek, Genel Sekreter Yardımcıları Şerefettin Güler ve Hasan Yılmaz, Baş Uzman Recep Bellici ile Uzmanlar Elif Çakal Tombak ve Aybars Gün imza attılar.

Geçtiğimiz dönem üniversite ile yapılan sözleşme, bu yıl işveren sendikasının temel uygulaması olan KÇP’deki haklarla birlikte çok daha iyi bir seviyeye taşınmış oldu. Geçen dönem toplu iş sözleşmesinde yer alan haklar iyileştirilerek ve ücret zamları oranında artırılarak yeni dönemde Trakya Üniversitesi sağlık emekçilerinin istifadesine sunuldu.

HABER MERKEZİ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.