Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

5 Kişinin Yaralandığı Olayla İlgili Konuştu; “Psikiyatri Vakası”

İYİ Parti Edirne Milletvekili Mehmet Akalın, Eskişehir’in Tepebaşı ilçesinde 5 kişiyi bıçakla yaralayan A.K. ile ilgili konuştu. Akalın, olayda Nazizm ile ilgili semboller olsa da Türkiye’de Nazizmin mümkün olmayacağını söylerken; “Tamamen tıbbın müdahale edeceği, psikiyatri vakası diye düşünüyorum” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 14.08.2024 15:20
Haber Güncellenme Tarihi: 14.08.2024 15:21
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
5 Kişinin Yaralandığı Olayla İlgili Konuştu; “Psikiyatri Vakası”

İYİ Parti Edirne Milletvekili Mehmet Akalın, Eskişehir’in Tepebaşı ilçesinde 18 yaşındaki A. K.’nin, üzerinde maske, kask ve Nazi hücum yeleğiyle geldiği bir çay bahçesinde 5 kişiyi bıçakla yaralaması olayıyla ilgili konuştu.

Akalın, basın mensuplarının olayı sorması üzerine Türkiye’deki ekonomik ve sosyal duruma dikkat çekerken; Türkiye’de yayımlanan mafya dizilerini de hatırlattı. Olayı gerçekleştiren A.K.’nin Nazi sembolü taşıdığı ve manifestosunda ırkçılığı öven ifadelerinin hatırlatılması üzerine de cevap veren Akalın, Türkiye’de Nazizm’in olamayacağını vurguladı.

“ESKİŞEHİR’DEKİ ÇOK ÖNEMLİ BİR ŞEY”

Türkiye’de siyasette olan ahlaki çöküntünün toplumda da olduğunu söyleyen Akalın; “Buna ekonomik durum, sosyal durum gibi diğer etmenleri de ilave ederseniz, toplumun yapısının nerelere geldiğini görürsünüz. Onun için ben bazen izleyemiyorum. Eskişehir'deki çok önemli bir şey. Adam sokak ortasında tabancayla vuruyor. Adam bıçağı eline alıyor ve her gün bunların onlarcası var. Sosyal medyada görüyoruz. Bu niçin oluyor? Demek ki toplumda bir arıza var. Bu, dünyanın her yerinde olmuyor. Arıza olan yerlerde oluyor. Bu arızanın sebebine bakmak lazım. Ekonomi başlıca sebep. Sosyal faktörler çok önemli. Ülkemizde böyle bir ayrışma, kutuplaşma yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

“HERKES MAFYA”

Akalın, Türkiye’deki dizi sektörüne de dikkat çekerek; “Daha önemlisi bu diziler. Toplumumuzu tamamen kavgaya, şiddete yönelten bir şey söz konusu. Herkes mafya. İstanbul’da araç süremiyorsunuz. Adam kendi yanlış yapıyor, siz doğru yolunuzda gidiyorsunuz. Önünüze kırıyor, duruyor, arabadan iniyor. Elinde bıçak, sopa var. Bu normal bir davranış değildir. Eskişehir'deki de tam buna uyuyor. Dolayısıyla toplumda yanlışlıkların olduğunu gösteriyor. Bunlardan toplumdaki yanlışlıkları tespit edebilirsiniz. Ekonomik, sosyal, sosyo-kültürel, dini faktörler bazen etkili oluyor. Türkiye'de maalesef ahlaki çöküntü yaşıyoruz. Ekonomik ve sosyal koşullar da bu çöküntüyü daha çok arttırıyorlar” dedi.

“ARİ TÜRK YOKTUR”

Olayı gerçekleştiren A.K.’nin nazi sembolü taşıdığı ve manifestosunda ırkçılığı öven ifadelerinin hatırlatılması üzerine de cevap veren Akalın; “Nazizm’in yapısına bakmak lazım. Nazizm, Alman ırkının üstünlüğünden hareketle gelmiştir. Ancak bunu Türkiye’deki bir ırkın üstünlüğünü algılayacak şeye benzetiyorsanız; ben bunun mümkün olmayacağını düşünüyorum. Çünkü Türkiye’de böyle bir ari ırk yok. Burada Alman ırkı da olmadığına göre Nazizm olamaz. Diyelim ki ‘Bu Kürtçülük ya da tamamen Türkçülük akımı olabilir.’ O benzetmeyi yapıyorsanız; bunun da yıllardır mümkün olmadığını söylüyorum. Çünkü ari Türk yoktur. Öncekiler geldiler, Anadolu'ya yerleştiler. Anadolu'daki ırklar ne oldu? Bunlar yok olmadığına göre biz harman olduk. Onun için böyle bir ari ırk üzerinden bir oluşumun olması, Türkiye'de mümkün değil. Hangi Türkçülük? Nerede? Onlar Orta Asya'da kaldılar” sözlerine yer verdi.

“AHLAKSIZLIĞIN, SAPIKLIĞIN BİR YANSIMASI”

Akalın, Türkiye’deki söylemlerin, Türkiye’de yaşayanların milliyetçiliği üzerine olduğunu belirtirken; “Türkiye'de yaşayan toplumların içerisinde Laz’ı da, Çerkez’i de, Pomak’ı da, Boşnak’ı da, Arnavut’u da vardır. Bunların, bu ülkeye bağlılığıdır. Dolayısıyla oradan bu tarafa doğru bir şey çıkmaz veya bu taraftan o tarafa bir şey çıkmaz. Tamamen ahlaksızlığın, sapıklığın bir yansıması olarak görüyorum. Türkiye'de Nazizm diye bir şey olmaz. Münferit bir şey. Buradan bir şey çıkmaz. Tamamen tıbbın müdahale edeceği, psikiyatri vakası diye düşünüyorum” diye konuştu.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.