Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

2025 Yılı Hac Ön Kayıt ve Kayıt Yenileme İşlemleri Devam Ediyor

Tekirdağ İl Müftülüğü'nden yapılan açıklamaya göre, 2025 yılı hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemleri 16 Eylül tarihine kadar e-Devlet üzerinden devam edecek.

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2024 11:07
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2024 11:08
Kaynak: Haber Merkezi
2025 Yılı Hac Ön Kayıt ve Kayıt Yenileme İşlemleri Devam Ediyor

Daha önce herhangi bir kaydı bulunmayan ve 2025 yılında hacca gitmek isteyen vatandaşlar, ön kayıt işlemlerini 5 Ağustos 2024 – 16 Eylül 2024 tarihleri arasında e-Devlet üzerinden gerçekleştirebilecekler.

İlk defa kayıt yaptıracak olan vatandaşlar, 750 Türk Lirası olan ön kayıt ücretini anlaşmalı bankaların hac kurumsal tahsilat hesaplarına yatırabilecek. Anlaşmalı bankalar arasında Albaraka Türk Katılım, Emlak Katılım, Kuveyt Türk Katılım, Türkiye Finans Katılım, Türkiye Halk Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası, T.C. Ziraat Bankası, Vakıf Katılım ve Ziraat Katılım yer alıyor.

2024 yılında hac kurasına katıldığı halde kesin kayıt hakkı elde edemeyen ya da kesin kayıt sırası gelmesine rağmen hacca gidemeyen vatandaşların kayıtları, bu yıl Başkanlık tarafından otomatik olarak yenilenmeyecek. Bu vatandaşlar, hac ön kayıt ücreti ödemeden kayıt yenileme işlemlerini 5 Ağustos 2024 – 16 Eylül 2024 tarihleri arasında e-Devlet üzerinden yapabilecekler.

Günlük aktivitelerini başkasının yardımı olmadan gerçekleştiremeyecek derecede engelli, hasta veya yaşlı olan vatandaşlar, müracaatlarını daha önce hiç hacca gitmemiş refakatçileri ile birlikte yapabilecekler. Ayrıca, 0-12 yaş arası çocuklarını hacca götürmek isteyen vatandaşlar da çocuklarının ön kayıtlarını belirlenen süre içinde yapabilecek, gruplarına ekleyebilecek ve bu yaş aralığındaki çocuklar, ebeveynlerinin kura kat sayılarını etkilemeyecek.

Müracaatlarda hacı adayları tarafından beyan edilen bilgiler esas alınacak. Eş, anne – baba, kayınvalide - kayınbaba, kardeş, çocuk ve torun gibi akrabalık bağı bulunanlar, birbirleriyle bağlantı yapabilecek. Grup birlikteliği 7 kişi ile sınırlı olduğundan, akrabalık bağı 7'den fazla olanlar, akraba olduklarına dair belge ile birlikte müracaat ederek grup birlikteliği yapabilecekler. Akrabalık bağı bulunmayan vatandaşlar ise 7 kişiyi geçmemek şartıyla grup halinde müracaat edebilecek ve tek bir kura numarası ile kuraya katılabilecekler.

2025 yılı hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemleri, yalnızca e-Devlet üzerinden yapılacak olup detaylı bilgiye Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün resmî internet sitesi olan www.hac.gov.tr adresinden, Genel Müdürlüğün sosyal medya hesaplarından (@hacveumredib) ve Tekirdağ il-ilçe müftülüklerinden ulaşılabilecek. Ayrıca Tekirdağ İl Müftülüğü Hac ve Umre Hizmetleri Ek Hizmet Binası'na (Eski Cami yanı, Tekirdağ Süleymanpaşa) 0 282 260 00 20 numaralı telefondan ulaşarak da bilgi ve destek alınabilecek.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Haber Merkezi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.