Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

2 ilçenin orman ve tarım alanlarına RES

Uzunköprü ilçesine bağlı 2 köy ve Malkara ilçesi bağlı 3 mahallenin sınırları içerisinde yer alan RES ve EDT projesi için ÇED süreci başladı. Proje alanının ise orman, tarım ve mera alanında kalması dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2023 18:27
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2023 18:27
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
2 ilçenin orman ve tarım alanlarına RES

Edirne’nin Uzunköprü ilçesi bağlı Gazihalil ve Çavuşlu köyleri ile Tekirdağ’ın Malkara ilçesine bağlı Bayramtepe, Davuteli ve Dolu mahalleleri sınırları içerisine SYCS İnşaat Çimento Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından planlanan 9 adet türbinli Süleymaniye Rüzgâr Enerji Santrali (RES) ve Elektrik Depolamalı Üretim Tesisi (EDT) projesi için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci başladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ÇED Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, projenin ÇED sürecinin başladığı duyurulurken; “Çevresel Etki Değerlendirmesi süreci tamamlanana kadar, süreç ile ilgili her türlü bilgiler ve projeye ilişkin görüş, soru ve öneriler Edirne Valiliği’ne (Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü) veya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na gönderilebilir” ifadelerine yer verildi.

1.337,252 HEKTAR ALANI KAPLIYOR

Projenin dosyasına göre; Süleymaniye EDT ve RES sahası 1.337,252 hektar alanı kaplıyor. EDT ve RES projesinde, 9 adet 3 MWm/ 3MWe kurulu güçlerine sahip türbin yer alacak. Santralin toplam kurulu gücü ise 27,00 MWm/27,00 MWe olacak. Projenin faaliyetlerden etkilenebilecek en yakın yerleşim alanı da T3 türbin noktasına 493 metre mesafede yer alan Bayramtepe mahallesine bağlı bir mesken olduğu açıklandı.

PROJE ALANI ORMAN, TARIM VE MERA ALANINDA

Yılda toplam 108.000.000 kWh/yıl elektrik üretimi planlan projenin alanı, 1/100.000 ölçekli Trakya Alt Bölgesi Ergene Havzası Çevre Düzeni Planı içinde yer alıyor. Proje alanının ise arazi kullanıma göre tamamının orman, tarım ve mera alanı kapsamında kaldığı belirtildi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.