Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

2 ilçede 3 köye 10 türbinlik DRES projesi

Uzuköprü ilçesine bağlı Turnacı köyü ile Hayrabolu ilçesine bağlı Karabürçek ve Kabahöyük mahalleleri mevkiinde 10 türbinlik DRES projesi için ÇED süreci başlatıldı. Proje alanı, orman alanları, tarım arazisi, kırsal yerleşim alanları ve yeraltı suları besleme alanı üzerinde bulunuyor.

Haber Giriş Tarihi: 30.01.2024 17:44
Haber Güncellenme Tarihi: 30.01.2024 17:47
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
2 ilçede 3 köye 10 türbinlik DRES projesi

Edirne’nin Uzuköprü ilçesine bağlı Turnacı köyü ile Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesine bağlı Karabürçek ve Kabahöyük mahalleleri mevkiinde Mursallı Depolamalı Rüzgar Enerji Santrali (DRES) projesi için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci başlatıldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ÇED Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda; ENTEK Elektrik Üretim A.Ş. tarafından yapılması planlanan projenin ÇED başvuru dosyasının incelenerek sürecinin başlatıldığı belirtildi. Projeye ilişkin görüş, soru ve önerilerin Edirne Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile Bakanlığa gönderilebileceği ifade edilen duyuruda, projenin başvuru dosyasına da yer verildi.

ORMAN, TARIM, YERLEŞİM VE YERALTI SULARI BESLENME ALANINDA

Başvuru dosyasında yer alan bilgiye göre; projede 10 adet türbin ve 72 MWm/72 MWe kurulu güçte Mursallı Depolamalı Rüzgar Enerji Santrali (DRES) planlanıyor. Proje alanı, 1/25.000 ölçekli Türkiye pafta bölümlemesinde F17-b3,  F17-c2 ve F18-d1 nolu paftalarda yer alan projenin santral sahası ise Trakya Alt Bölgesi Ergene Havzası 1/100.000 Ölçekli Revizyon Çevre Düzeni Planı paftasına göre orman alanları, tarım arazisi, kırsal yerleşim alanları ve yeraltı suları besleme alanı (YAS) gösterimi üzerinde bulunuyor.

1 TÜRBİN MERA ÜZERİNDE PLANLANIYOR

Yaklaşık 43 km kuzeydoğusunda Kavaklımeşe Korusu Tabiat Parkı ve 51 km güneydoğusunda Kartaltepe Tabiat Parkı’nın yer aldığı projenin T9 nolu türbini ise mera vasıflı arazi üzerinde bulunuyor.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.