Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

2. Elciler Dertli “ÖĞRENCİ ARTIK BİZİ TERCİH ETMİYOR”

Edirne’de 2. el ev eşyası satan esnaf Sevil Gaziiz, üniversitelerin açılması ve öğrencilerin gelmesi ile hareketlilik beklendiğini ancak piyasanın durgun olduğunu söyledi. Gaziiz, “Öğrenciler artık bize gelmiyor” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2023 15:24
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2023 15:24
Kaynak: Seçiniz
https://batiekspres.com/
2. Elciler Dertli “ÖĞRENCİ ARTIK BİZİ TERCİH ETMİYOR”

Edirne’de Saraçlar Caddesi’nde 23 yıldır esnaflık yapan Sevil Gaziiz, üniversitelerin açılması ile 2. el ev eşyası piyasasında beklenen hareketliliğin olmadığını söyledi. Öğrencilerin artık 2. elcilere gelmediğini söyleyen Gaziiz, ev kiralarının artması ile öğrencilerin eşyalı evlere yöneldiğini belirtti. Sevil Gaziiz, işlerin durgun olduğunu bir öğrencinin sıfırdan eve çıkmasının 12-15 bin lira arasında değiştiğini söyledi.

“3 HAFTADA 3 ÖĞRENCİ GELDİ”

Esnaf Gaziiz, öğrencilerin artık kendilerini tercih etmediğini belirterek şöyle devam etti: “Üniversiteler 3 haftadır açıldı şu ana kadar bize 3 haftada 3 öğrenci gelmiştir. Depomuz da dükkan da dolu. Öğrenci artık bize gelmiyor. Bize geleceğine eşyalı apart tercih ediyorlar, o yüzden gelmiyorlar. Zaten bir öğrencinin eve çıkması için ihtiyaçlarını tek kalem üzerinde bakarsak çamaşır makinesi 2 bin lira, buzdolabı 2 bin lira, bulaşık makinesi 2 bin lira, fırın da yine aynı şekilde 2 bin lira civarında. Ortalama 8 bin lira civarında burası tuttu. Tek kişilik bazalar 2 bin 800 lira yatakla beraber, çift kişilikler ise 5 bin lira civarında. Perdesiydi, halısıyla beraber toplamda bir öğrencinin sıfırdan eve çıkması 12-15 bin lira arasında değişiyor. Haliyle öğrenci eşyalı eve çıkmayı tercih ediyor.”

“GELEN GİDENİ KARŞILAMIYOR”

Gaziiz, kazancının yarısından çoğunun vergilere gittiğini belirterek “23 yıldır esnaflık yapıyorum. Önceden dükkanım dolup taşıyor, bir günde komple boşalıyordu. Çekiyorduk yine malı depomuzda bulunduruyorduk. Şu an depo bile kiralayamıyoruz. Vergilerimiz yüksek, yaptığımız karın yarısından çoğu vergiye gidiyor, kiramız yüksek. Gelen gideni karşılamıyor” dedi.

ERGİN SÖZER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.