Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

146 YIL BİR ARADA

Edirne Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 146. Kuruluş yıldönümünü kutladı. Yıldönümü nedeniyle Atatürk Anıtına çelenk bırakıldı.

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2023 17:03
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2023 17:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
146 YIL BİR ARADA

Edirne Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bugün iki bayram birden kutluyor. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının yanı sıra 19 Mayıs aynı zamanda okulun kuruluş günü.

Edirne Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin 146. Yıl dönümü kutlamaları nedeniyle Edirne’deki Atatürk Anıtına çelenk kondu. Çelenk sunumunun ardından, Edirne Belediye Bandosu eşliğinde saygı duruşu ve İstiklal marşı okundu.

Edirne Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Tolga Ünal okulun kuruluşunun 146. yılı olması nedeniyle “Mezunlar Günü” olarak tekrar bir araya geldiklerini belirterek “Okul Edirne Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi eski adıyla Sanat Okulu. Tabi bu sene 146. yıl kuruluş ve Mezunlar Gününde tekrar bir araya geldik. Her zaman yaptığımız gibi Atatürk Anıtı’na Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladık. Çelenk sunumumuzu gerçekleştirdik. Şimdi okulumuzda programımıza devam edeceğiz. Mezunlarımız yine yoğun ilgi gösterdiler, kendilerine çok teşekkür ediyorum. Çok mutlu çok güçlü bir aile. Bu yıl farklı olarak, kendi öğrencilerimizin mezuniyetini bu tarihe koyduk. Şimdi okulumuzda hem geçmiş dönem mezun olanlar, hemde bu dönem mezun olan öğrencilerimizi bir arada göreceğiz inşallah. 40 yılı geçen mezunlarımıza da tekrar plaket taktimi gerçekleştireceğiz. En son kendilerine bir pilav ikramı gerçekleştireceğiz. Özellikle uzaklardan gelen mezunlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

“BAYRAĞI TESLİM ETTİM”

Bayrağı teslim ettiğini belirten, önceki dönem Okul Müdürü Remzi Çınarkök: “Benden sonra beraber çalıştığımız arkadaşımıza bayrağımızı teslim ettim. Gerçekten layıkıyla bu görevi yürütüyor. 2018’de kurduğumuz Edirne Sanat Okulu ve Mezunları ve Yetişenler Derneğinin başkanlığını yürütüyoruz. Türkiye’nin değişik yerlerinden, bundan en az 40 yıl önce bu yıl 50 yıl olup da, 50. Yıl plaketlerini alacak arkadaşlarımız da var. Onları bir şekilde haberdar ediyoruz, organize ediyoruz. Bir akşam önce onları ağırlamaya çalışıyoruz. Ertesi gün okulumuzda eski anılarımızı tazelemek üzere buluşuyoruz. Arkadaşlarımız atölyeleri geziyor, onlara ikramda bulunmaya çalışıyoruz. Yani okulumuzdaki kardeşliği dostluğu sürdürmeye çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi.

“HUZUR BULDUĞUM TEK YER”

Periyodik olarak bir araya geliyoruz diyen eski okul mezunlarından İrfan Erdoğan ise şunları söyledi: “1981 yılında Endüstri Meslek Lisesi o zamanki adıyla Teknik Lise, makine bölümünden mezun oldum. Yaklaşık 10 yıldır okul arkadaşlarımızla periyodik olarak bir araya geliyoruz. Hem Edirne de hem de İstanbul’da ağırlıklı olarak bir araya geliyoruz. Birçok guruplara girdim fakat kendimi en fazla ait hissettiğim, içinde bulunmakta huzur bulduğum, bir ailedir Endüstri Meslek Lisesi mezunlar.”

HÜSEYİN AĞIRSEVEN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.