Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

115 yıllık çeşme restore edilecek

Edirne’de apartmanların arasında kalan 115 yıllık Meşaleci Başı Çeşmesi restore edilecek. Vali Yunus Sezer, tarihi çeşmenin restore edileceğini açıklarken; kentteki tüm çeşmelerin bakımını yapmak istediklerini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 11.03.2024 17:40
Haber Güncellenme Tarihi: 11.03.2024 17:44
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
115 yıllık çeşme restore edilecek

Edirne'nin Kaleiçi semtinde 1909 yılında yapılan ve günümüzde apartmanların arasında bakımsız haliyle dikkat çeken Meşaleci Başı Çeşmesi, restore edilecek.

Edirne Valisi Yunus Sezer, bugün gerçekleştirilen Manyas Karakolu binası yıkım işini incelemesinin ardından Manyas Karakol Sokak’ta bulunan tarihi çeşmede inceleme yaptı. Vali Sezer, kentte Manyas Çeşme olarak da bilinen ve apartmanlar arasında kalan tarihi çeşmenin restore edileceğini söyledi.

“ÇEŞMELERİMİZİN HEPSİNİ EDİRNE’MİZE KAZANDIRMAMIZ LAZIM”

Tarihi çeşmenin restore edilerek Kaleiçi’ne kazandırılacağını belirten Sezer; “Edirne tarihi yapı bakımından dünyada ender illerden birisi. Burada restorasyon ihtiyacı, bakım ihtiyacı olan tüm tarihi ve kültürel yapıları ayağa kaldırmayı amaçlıyoruz. Bu da kısa süre içerisinde, 1-2 yıl içerisine olacaktır. Bu çerçevede sadece benim tespit ettiğim 50'nin üzerinde çeşme var. Bunlarla ilgili olarak da az önce arkadaşlarımızla paylaştık, hepsini tespit edip, bakımını yapalım. Belediyemizle de görüşüp, içme suyu kullanılabilir hale getirelim istiyoruz. Burası çeşmeler, köprüler, hanlar, hamamlar ve camiler şehri yani bütün tarihi değerler var. Açık hava müzesi gibi. Çeşmeler de bunun ayrılmaz bir parçası. Ara sokaklarda kalan binaların içerisinde kaybolmuş çeşmelerimiz var. Bunların hepsini Edirne'mize kazandırmamız lazım” diye konuştu.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.