Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

100’ÜNCÜ YILDA 100 SPORCU KOŞTU

Trakya Üniversitesi, “Cumhuriyet’in 100’üncü yılında 100 etkinlik” kapsamında Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi öğrenci ve hocaları 100 sporcu ile Kampus İçi Yol Koşusu düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2023 14:08
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2023 14:08
Kaynak: Seçiniz
https://batiekspres.com/
100’ÜNCÜ YILDA 100 SPORCU KOŞTU

Trakya Üniversitesi, Cumhuriyet’in 100’üncü yılını 100 etkinlik düzenleyerek kutluyor. Bu etkinlikler kapsamında Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi öğrenci ve hocalarının katılımıyla 100 sporcudan oluşan Kampus İçi Yol Koşusu düzenledi. Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi önünden başlayan ve 4 km’den oluşan etapta koşan sporcular, rektörlük binası önünde yarışı sonlandırdılar. Kadın, erkek, veteran kadın, veteran erkek olmak üzere 4 kategoriden oluşan yarışın sonunda sporculara ödülleri Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve senato üyeleri verdi.

TERLİ TERLİ REKTÖRÜ BEKLEDİLER

Rektörlük binası önünde yarış etabının tamamlanmasıyla, yarışmacılar yaklaşık 1 saat Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve senato üyelerini, ödül vermeleri için ve fotoğraf çekimi için beklediler. Koşu sonrası terli olarak bekletilen öğrenciler, uzun bekleyişin ardından Rektör Tabakoğlu ve senato üyelerinin binadan çıkmasıyla büyük boyuttaki Türk Bayrağı’nı Rektör Tabakoğlu’na getirdiler. Ödül töreni ve fotoğraf çekimi öncesi konuşan Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tabakoğlu, “Emperyalist güçlerin hepsiyle savaşarak, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları, aziz şehitlerimiz bize bir vatan hediye ettiler. Bu bayrak altında, bu vatan topraklarında tekrar bir büyük Türkiye hayali kurabiliyorsak, 100 yıl önce kurulan bu Cumhuriyet sayesinde. Onları sevgi saygı ve hürmetle anıyoruz. Trakya Üniversitesi olarak Cumhuriyet’in 100’üncü yılını, 100 etkinlikle kutluyoruz. Bu etkinliğe öğrencilerimiz bir koşuyla katıldılar ve ay yıldızlı bayrağımızı bize getirdiler. Tüm gençlerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Rektör Tabakoğlu’ndan ödüllerini alan dereceye giren sporcular şu isimlerden oluştu; Kadınlar kategorisinde 1. Simay Nur Engin, 2. Yeşim Zor, 3. Leyla Dinler oldu. Erkekler kategorisinde, 1. Eren Kaygusuz, 2. Muhammed Alaaddin Avcı,  3. Emir Karakuş. Kadınlar Veteran 1. Tek katılan Nurdan Işık olurken, Erkeler Veteran kategorisinde ise 1. Mustafa Kiraz, 2. Mehmet Şenkal, 3. Orhan Işık oldu.

ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.