Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Zafer Partisi’nden CHP'li Yücel Balkanlı'ya Eleştiri

Zafer Partisi Edirne Merkez İlçe Başkanı Arda Meriç, CHP Edirne Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı’nın açıklamalarına yönelik sert eleştirilerde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2024 12:41
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2024 12:42
Kaynak: Haber Merkezi
Zafer Partisi’nden CHP'li Yücel Balkanlı'ya Eleştiri

Meriç, Balkanlı’nın "şeffaf ve katılımcı bir yönetim anlayışı benimsedik" ifadelerini ele alarak, CHP’nin Edirne’de 20 yıldır kesintisiz bir şekilde iktidarda olduğunu hatırlattı.

Meriç açıklamasında şunlara yer verdi:

“Değerli Edirneliler, birkaç gündür CHP Merkez İlçe Başkanı Sayın Balkanlı yapmış olduğu açıklamada ‘’şeffaf ve katılımcı bir yönetim anlayışının’’ benimsediğini ifade etmiş bildiğimiz gibi ‘hafıza-i beşer nisyan ile maluldür’. Bu suretle Sayın Balkanlı’nın ‘’Edirne Belediyesi’nde yeni bir dönem başladı.’’ sözlerine karşılık olarak öncelikle Edirne Belediyesi’nin 1989’dan bu yana 1999-2004 yılları hariç Cumhuriyet Halk Partisi tarafından yönetildiğini hatırlatmak isterim. Bu sürenin son 20 yıldır ise kesintisiz devam etmektedir.

Yeni bir dönem başlatmak için 20 yılın geçmesini beklemek gayet makul bir süre olsa gerek! Kıymetli Edirneliler, Sayın Balkanlı 26 Eylül 2024 tarihinde basına verdiği bir demeçte -haklı olarak- 22 yıllık AKP iktidarını eleştirmiş ve ‘’22 yıldır geldiğimiz noktada kim mutlu?’’ diye sormuştur. Şimdi bizde bu soruyu Edirne için soracak olursak 20 yılda Edirne de gelinen noktada kim mutlu? Yerel basında köşe yazıları bulunan gazetecilerin 10-15 yıl önceki yazılarına bakacak olursak hep aynı sorunları görürüz. Kalitesiz ve tekelci bir ulaşım, musluktan akmayan ya da çamur akan su, her yağmurda nehire dönen ve çöken yollar vs. Bu durum Yücel Bey’in başladığını iddia ettiği dönemde de değişmedi. Lakin kendisi bunlardan bihaber olacak ki yapmış olduğu açıklamada ‘’altyapı çalışmalarında önemli adımlar attık’’ demiş. Bu önemli adımlar da İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İSKİ ve TESKİ genel müdürleri ile görüşmek olsa gerek. Değerli Edirneliler, Sayın Balkanlı yapmış olduğu açıklamada ‘’şeffaf ve katılımcı bir yönetim anlayışını’’ benimsediğini ifade etmiş. Bu katılımcı yönetim anlayışı da Edirnelilere rağmen toplu taşıma ücretine yüzde 37, şebeke suyuna da yüzde 30 zam yapmak olsa gerek! Şeffaflık anlayışının benimsendiğinin bir nişanesi olması açısından Sayın Balkanlı’ya önerim Sayın Başkan Filiz Gencan Akın’a Edirne Belediyesi’ne ait SGK prim ve vergi borçlarının açıklanması için çağrı yapmasıdır. Zira biz bunu sorduğumuzda bizlere ‘’ticari sır’’ cevabı verilmişti. Saygılarımla.”

HABER MERKEZİ

Kaynak: Haber Merkezi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.